Quantcast

Lietuvos ir JAV kariai treniruosis šaudyti artilerijos pabūklais Baltijos jūroje

  • Teksto dydis:

Trečiadienį prasideda dviejų dienų pratybos, per kurias šaudyti į Baltijos jūrą iš artilerijos pabūklų kartu treniruosis Lietuvos ir Jungtinių Valstijų kariai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Per 100 karių iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų padalinių ir JAV 173-osios oro desanto brigados šaudys iš artilerijos pabūklų, kurie bus išdėstyti  Brigados generolo Povilo Plechavičiaus kariniame poligone Kariuose, Klaipėdos rajone.

Pratybų metu kariai su 105 mm artilerijos pabūklais-haubicomis tobulins šaudymo ir  ugnies valdymo įgūdžius gynybinių operacijų metu.

Ugnies valdymo kariai treniruosis iš įrengtų priešakinių ugnies stebėtojų pozicijų pajūrio krante ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų patrulinio laivo „Dzūkas“.

Pratybų organizatoriai teigia, kad šaudmenys skries maždaug dviejų km aukštyje ir neskleis jokio garso, neišskirs jokių šalutinių medžiagų, todėl žala nei aplinkai, nei žmonėms nebus padaryta.

Artilerijos sviediniai skries virš Kuršių marių, Kuršių nerijos ir kris į Baltijos jūrą maždaug keturių kilometrų atstumu nuo kranto linijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių