Quantcast

Lietuvos instruktorių misijai Ukrainoje – tarptautinės operacijos statusas

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį suteikė Lietuvos karinių instruktorių misijai Ukrainoje tarptautinės operacijos statusą.

Krašto apsaugos ministerijos atstovai teigia, kad šis statusas leis padidinti Ukrainoje tarnaujančių instruktorių algas maždaug 10 procentų ir supaprastins bendradarbiavimą su šalyje dirbančiais Jungtinių Valstijų bei Kanados instruktoriais.

Anot jų, Seimo sprendimas nesudaro prielaidų Lietuvos kariams tiesiogiai dalyvauti kovos veiksmuose.

Už jį balsavo 103 parlamentarai, balsavusių prieš ir susilaikiusių Seimo narių nebuvo. Sprendimas įsigalios nuo liepos.

„Įsteigus operaciją, Lietuva ir toliau savo karius į Ukrainą siųs tik mokymų tikslais, o Lietuvos ir Ukrainos karinis bendradarbiavimas pakils į naują kokybinį lygmenį, leis Lietuvos kariuomenei, derinant su kolegomis iš Ukrainos, efektyviau identifikuoti ir suplanuoti, kur, kada ir kokią veiklą vykdyti“, – pranešime sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Lietuva instruktorius į Ukrainą siunčia nuo 2015 metų. Šiuo metu ten tarnauja apie 30 Lietuvos karių. Seimo nutarimas leidžia į Ukrainą siųsti iki 60 karių ir civilių tarnautojų.

Krašto apsaugos ministerija teigia planuojanti operaciją Ukrainoje tęsti iki 2019 metų pabaigos.

Ukrainos rytuose konfliktas tarp šalies pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų tęsiasi nuo 2014 metų pavasario. Jis prasidėjo praėjus maždaug mėnesiui po Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mykolas

Mykolas portretas
Ar neužtenka Ukrainoje amerikonų instruktorių? Ko mums kištis į pilietinį karą.

Vadakste

Vadakste portretas
Mes patys lietuviai lendame ten, kur nederetu lysti , o paskui saukiame , kad ne ta sako ant Lietuvos , ar kas raso teisybe knygose apie lietuvaiciu negerus darbus.Lietuviai lipame ant to pacio greblio kaip per 2 pasaulini kara. Stop karui visame pasaulyje tame tarpe ir Ukrainoje. Tegul dvi slavu tautos kalbasi kaip noretu gyventi .

Fidelijus

Fidelijus portretas
Tai kam kaltinti Rusiją dalyvaujant kare, jei tai NATO ir Lietuva moko banditus, kaip naikinti savo šalies piliečius. Vadinasi, Rusija buvo teisi. Tik mažai reiškėsi ginant Donbaso gyventojus nuo naikinimo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių