Quantcast

Lietuvoje vieši garsi Biblijos tyrinėtoja D. Aleixandre

Lietuvoje vieši viena garsiausių Ispanijos teologių, Biblijos tyrinėtoja Doloresa Aleixandre. Ketvirtadienį garbi viešnia apsilankė Kryžių kalne.

D. Aleixandre iš Panevėžio į Kryžių kalną atlydėjo įspūdinga motociklų kolona, o vieno motociklo keleivė buvo ir pati vienuolė. Garsi biblijos tyrinėtoja, viena mėgstamiausių popiežiaus Pranciškaus autorių Panevėžyje lankosi miesto teatralų kvietimu ir ketvirtadienio vakarą Juozo Miltinio dramos teatre dalyvaus diskusijoje „Vakaro vartai. Senatvė pagal bibliją“.

„J. Miltinio teatre kalbėsime, kaip gražiai pasenti su Biblija. Būtent Biblija mums pasiūlo labai įdomių personažų, iš kurių sendami galime pasisemti patirties“, – sako D. Aleixandre.

Panevėžio J. Miltinio dramos teatras, vykdantis projektą „Panevėžys vienija ir taškas!“, siekia atkreipti dėmesį į skirtingų kartų patirtį ir šiandien globalioje visuomenėje vyraujantį  jaunystės kultą.  

„Rytoj premjera suomių šiuolaikinės dramaturgės Lauros Ruohonen pjesės „Vyšnia šokolade“, kurioje liečiama labai aktuali Panevėžiui tema – senatvės ir jaunystės sankirta, nes Panevėžys, kaip dabar juokaujama, yra senukų ir mokinių miestas“, – pasakoja Panevėžio J. Miltinio teatro vadovas Linas Zaikauskas.

Viešnia apžiūrėjo Kryžių kalną, kuriame, pasak jos, pajuto didžiulę energiją, lietuvių tautos tikėjimą ir stiprybę. Penktadienį Panevėžyje skelbiama Radastos diena, kai per dieną suaukotos lėšos bus perduotos miesto slaugos ligonėje besigydančių senelių priežiūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B. Sruoga

B. Sruoga portretas
"Dievų miŠkas"... bibelfoscheriai- "biblija siūlydavo,bet blynais niekada nesidalino"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių