Quantcast

Lietuvoje lietingi orai dar užsibus

  • Teksto dydis:

Savaitgalį ir ateinančią savaitę Lietuvą dažnai praus lietūs.

Šeštadienį nė vienas šalies regionas neišvengs trumpo lietaus, tik intensyvumas bus gana įvairus: ten, kurs susitelks pati debesies viršūnė, gali ir sodriai palyti, kitur lietus bus menkesnis, bet situacija šiuo metu palanki lietums visoje Lietuvoje, Lietuvos radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė.

Pasak sinoptikės, šeštadienį Lietuvoje lis, daug kur smarkiai, su perkūnija. Intensyvesnės liūtys ir trankesnės perkūnijos kils popietę ir vakare. Vietomis lis smarkiai, smarkus lietus daugiau tikėtinas šalies pietvakariuose. Vėjas nestipriai pūs daugiausia iš šiaurės, perkūnijos metu kai kur gali kilti ir smarkesni jo gūsiai. Įdienojus termometrai rodys nuo 21-23 laipsnių kraštiniuose pietiniuose rajonuose, šiaurės Lietuvoje oras šils iki 25 laipsnių šilumos. Pajūryje taip pat tikėtinas ir trumpas lietus su perkūnija, ir temperatūra numatoma apie 21-22 laipsnius šilumos.

Sekmadienio orų situacija mažai keisis. Naktį šiaurės vakarinėje šalies pusėje lietaus debesys sklaidysis, taigi gal lietus ir mažiau tikėtinas, o rytų, pietryčių Lietuvoje dar praslinks trumpi lietūs, kai kur gali lyti ir smarkiai, griaudės perkūnija. Naktis išliks šilta ir tvanki - temperatūra nenukris žemiau nei 14-17 laipsnių šilumos. Dieną saulei pašildžius vėl didesnėje šalies dalyje kils lietaus pritvinkę lietaus debesys, griaudės perkūnija. Temperatūra kils nuo 22 iki 27 laipsnių šilumos, šilčiausia bus šiauriniuose bei vakariniuose šalies rajonuose.

Deja, savaitės pradžioje lietūs Lietuvos nepaliks, sakė sinoptikė A. Nagelytė. Pasak jos, bus šilta, drėgna ir ypač dienos metu kils trumpos liūtys, griaudės perkūnija, o temperatūra toliau kops aukštyn ir jau didesnėje šalies dalyje dienos metu įsivyraus apie 25-26 laipsnius šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Reikia lietucio nes viskas isdziuve
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių