Quantcast

Lietuviams netrūksta įdėjų, kaip prasmingai paminėti valstybės gimtadienį

  • Teksto dydis:

Prieš savaitę Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai" jau sulaukė daugiau kaip 100 sumanių iniciatyvų kūrybingai ir prasmingai minėti Valstybės atkūrimo dieną.

Išradingai švęsti Vasario 16-ąją ketina mokyklos, bendruomenės, užsienyje gyvenantys Lietuvos piliečiai. Žmonės planuoja šventinius renginius, koncertus, rengia įvairias akcijas, protų mūšius, gamina ypatingas trispalves, organizuoja žygius. Šalies mokyklose ir darželiuose planuojami renginiai, skatinantys pilietinį mąstymą, ugdantys tautiškumo ir bendruomeniškumo jausmą.

Prisijungdama prie akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai išradingai", Radviliškio rajono bendruomenė rengia žygį, kurio metu lankys Minaičių kaimo apylinkėse esančias partizaninio pasipriešinimo vietas. Žygyje kovotojams už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę bus uždegtos žvakutės.

Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos bendruomenė Vasario 16-ąją švęs pasipuošusi gintaru, kurį laiko Lietuvos tautos praeities ir šiandienos simboliu. Gimnazistai ir jų mokytojai puošis gintariniais papuošalais, tautiniais kostiumais, juostomis ir juostelėmis.

Lazdijų rajono žmones vienybės žygiui „Apjuoskim Lazdijų kraštą" suburs Lietuvos valstybės trispalvė. Penktadienį vėliava pradėjo savo daugiau nei dvi savaites truksiančią kelionę po visą rajoną.

Išradingai Vasario valstybės gimtadienį minės ir kiti šalies regionai. Stoniškių pagrindinės mokyklos benduomenė gamins trispalvius vėjo malūnėlius ir dovanos juos kaimo gyventojams, Varėnos rajono Valkininkų gimnazijos bendruomenė organizuoja renginį, kuriame bus pristatomi gimnazijos mokinių kurti patriotiniai eilėraščiai, rašiniai ir kiti meniniai kūriniai.

Iniciatyvos pasveikinti savo šalį prasidėjo ir socialiniuose tinkluose. Viena jų siūlo bėgimu, ėjimu ar dviračio minimu išraižyti žemės rutulį Lietuvos vardu – parodyti meilę Lietuvai, užrašyti šalies vardą žemėlapyje ir dalytis juo socialiniuose tinkluose su žyma #lietuvosvardas.

Prie išradingai minėsiančių Valstybės atkūrimo dieną prisijungė ir užsienio šalyse gyvenančių lietuvių bendruomenės. Apie savo iniciatyvas sumaniai švęsti Vasario 16-ąją jau pranešė Izraelyje, Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV gyvenantys mūsų šalies piliečiai. Baltimorės Lietuvių salėje vyks iškilmingas minėjimas, kuriame dalyvaus Amerikos Legiono Lietuvių postas 154 ir Kristijono Donelaičio lituanistinė mokyklėlė. Lietuvių bendruomenė Izraelyje ‎‎„Nerija" kviečia paminėti Vasario 16-ąją dykumoje, iškeliant Lietuvos trispalvę.

Visus šventinius pasiūlymus galima registruoti ir peržiūrėti interaktyviajame žemėlapyje oficialioje Prezidentės interneto svetainėje. Originaliausiai Valstybės atkūrimo dieną paminėjusius šalies vadovė tradiciškai pakvies į specialų renginį Prezidento rūmuose ir įteiks Lietuvos trispalvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių