Quantcast

Lietuviai ir lenkai – palankiausiai JAV vertinantys europiečiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojai yra vieni iš palankiausiai Jungines Valstijas (JAV) vertinančių europiečių, rodo nauja Eurobarometro apklausa.

Apklausos duomenimis, teigiamą požiūrį į JAV Lietuvoje išsako 76 proc. gyventojų (7 proc. punktais mažiau nei 2016 metų rudenį), daugiau teigiamai galvojančių apie JAV yra tik Lenkijoje (79 proc.).

Bendrai ES teigiamai vertinančių JAV yra 45 proc., šis rodiklis per metus sumažėjo 16 proc. punktų.

Lietuvoje gyventojai palankiau nei vidutiniškai ES vertina ir Rusiją: teigiamai ją vertina 39 proc. šalies gyventojų (1 proc. punktu daugiau nei 2016 metų rudenį), vidutiniškai ES taip galvoja 28 proc. gyventojų. Palankiau nei Lietuvoje Rusija vertinama Bulgarijoje (70 proc.), Kipre (69 proc.), Graikoje (59 proc.), Kroatijoje ir Slovakijoje (po 50 proc.), Slovėnijoje (49 proc.), Rumunijoje (47 proc.) ir Latvijoje (46 proc.).

Lietuvoje gyventojų apklausą rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje atliko tyrimų bendrovė „TNS LT“, jos metu apklausti 1003 respondentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Nekenčiu amerikasosu ir šudlenkiu

Būras

Būras portretas
39% galima butu patiketi !. Bet gi tokia cia paslaptis, kaip ibauginti dabartinio režimo LT žmones, net kad pažiureti žinias per Rusijos TV. Eina triskart tikrinti, ar gerai užuolaidas užsitrauke, ir aišku butinai nepamiršt garsa sumažint. Taip kad ta tuos 39%, tik speti galima,kokie jie ištikruju yra.

tam -,,,miskinis,,,

tam  -,,,miskinis,,,  portretas
lietuva subinej randasi todel kad su 16% jankiu gerbeju balsu ,,,,ystojo,,, y euro zopa , ir visiskai nebalsave --y jankiu valdoma NATO , prapiso viska ka galima buvo prapist , dabar su miskiniais dziaugiasi AIDS ,gejais, lezbem ,sifiliu, tiuberkulioze , jankiais ,ir kolonijiniu gyvenimu ....ieskodami vatikano ir vokietijos archivuose ---nepriklausomybes aktu.....
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių