Quantcast

Lietuva tikrina pranešimus, ar Sausio 13-osios įtariamasis paspruko

  • Teksto dydis:

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija tikrina pranešimus, kad Italijoje sulaikytas Sausio 13-osios bylos įtariamasis galėjo pasprukti, tačiau kol kas jokios oficialios informacijos neturi.

„Jokios oficialios informacijos neturime. Lietuvos ambasadorė Italijoje išsiuntė oficialų paklausimą Milano teismui“, - BNS ketvirtadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

LNK televizija ketvirtadienį pranešė, kad Italijoje gegužę Lietuvos prašymu sulaikytas Vasilijus Kotlerovas buvo paleistas į laisvę ir dingo, kai jam buvo skirta lengvesnė kardomoji priemonė – namų areštas.

Buvęs sovietų karininkas iš Sankt Peterburgo V.Kotlerovas Milano Malpensos oro uoste buvo sulaikytas gegužės 13 dieną. Jis vyko į Italiją švęsti 50 metų jubiliejaus.

Anot Lietuvos prokurorų, buvęs 76-osios Pskovo oro divizijos desantininkas įtariamas penkiomis nusikalstamomis veikomis, jo vaidmuo susijęs su veiksmais prie Spaudos rūmų ir Televizijos bokšto Vilniuje.

Lietuvoje šiuo metu teismo laukia dar vienas sulaikytasis šios bylos įtariamasis, Rusijos pilietis Jurijus Melis. Jis buvo sulaikytas kovo 12 dieną.

2011 metų liepą pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį Austrijos sostinės Vienos oro uoste buvo sulaikytas ir dar vienas įtariamasis - KGB karininkas Michailas Golovatovas, bet nepraėjus nė parai jis buvo paleistas. Lietuvos ir Europos Komisijos pareigūnai tuomet griežtai kritikavo Austriją, kuri tikino, kad jai trūko duomenų.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių, šimtai buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ES

ES portretas
Visai nenori suprasti buvusiu pavergtu sovetinio rezimo saliu gyvnentoju skausmo kai jie tankais traiske LIETUVOS ZMONES, saude juos ,o ES salys jau antra nusikalteli kazkur nuo teisingumo apsaugopaleidzia be jokis atsakomybes.JIEM NET NEREIKIA APIE TAI INFORMUOTI MUSU SALIES
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių