Quantcast

Lietuva tarsis su Baltarusija dėl šešto tarptautinio sienos perėjimo punkto

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį leido Užsienio reikalų ministerijai (URM) tartis su Baltarusija dėl šešto tarptautinio lengvųjų automobilių kelių sienos perėjimo punkto ties Šumsku.

URM teigia, kad susitarimas su Baltarusija dėl sienos perėjimo punkto įvyks apsikeitus diplomatinėmis notomis.

„Užsienio reikalų ministerija išsiųs diplomatinę notą Baltarusijai. Tarpvyriausybinio susitarimo pakeitimas įsigalios gavus Baltarusijos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos atsakomąją notą“, - teigiama ministerijos komentare BNS.

Pakeitus Šumsko - Lošos sienos perėjimo punkto statusą į tarptautinį, per jį galės vykti asmenys, neatsižvelgiant į jų pilietybę, taip pat lengvieji automobiliai, kurių didžiausia leidžiama masė neviršija 3 500 kilogramų, turintys ne daugiau kaip 8 sėdimąsias vietas keleiviams ir 1 sėdimąją vietą vairuotojui, ir autobusai, neatsižvelgiant į jų valstybę. Pakeitus punkto statusą, per jį galės vykti Lietuvos ir užsienio šalių piliečiai. Krovininių automobilių eismas, kaip ir prekių bei krovinių judėjimas, per šį punktą nevyko ir artimiausiu laiku neplanuojamas.

Dabar Šumsko - Lošos sienos perėjimo punktas yra skirtas vietiniam susisiekimui. Per šį punktą leidžiama vykti asmenims, nuolat gyvenantiems Lietuvos savivaldybių, seniūnijų ir gyvenviečių teritorijose, Baltarusijos kaimų ir gyvenviečių deputatų tarybų gyvenviečių teritorijose, esančiose šalia Lietuvos ir Baltarusijos valstybės sienos bei transporto priemonėms, registruotoms Lietuvoje ir Baltarusijoje.

Lietuvoje šiuo metu yra penki tarptautiniai automobilių kelių sienos perėjimo punktai ir du, skirti geležinkelių keliams.

Šalyje veikia 11 automobilių kelių valstybės sienos perėjimo punktų, kurie yra skirti vietiniam susisiekimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių