Quantcast

Lietuva svarsto didinti paramą vystymuisi

  • Teksto dydis:

Lietuva svarsto didinti paramą vystymuisi, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

2017 metų Lietuvos oficialios paramos vystymuisi rezultatai antradienį aptarti Nacionalinėje vystomojo bendradarbiavimo komisijoje.

Preliminariais duomenimis, Lietuvos oficiali parama vystymuisi 2017 metais siekė 52,5 mln. eurų, arba 0,13 proc. nuo bendrųjų nacionalinių pajamų.

Lietuva, kaip ir kitos po 2004 metų į Europos Sąjungą įstojusios šalys, yra įsipareigojusi iki 2030 metų pasiekti 0,33 proc. nuo bendrųjų nacionalinių pajamų rodiklį.

Kaip pažymi URM, komisijos posėdyje diskutuota, kaip Lietuvos institucijoms bendromis pastangomis didinti oficialią paramą vystymuisi.

Komisijos pirmininkas užsienio reikalų viceministras Neris Germanas pakvietė narius aktyviau įsitraukti į vystomojo bendradarbiavimo veiklas, ypač prioritetinėse Lietuvai šalyse.

Jis išskyrė Ukrainą, Gruziją ir Moldovą – Rytų Partnerystės valstybes, kurios yra pasirašiusios asociacijos susitarimus su Europos Sąjunga.

Nacionalinė vystomojo bendradarbiavimo komisija sudaryta iš valstybės institucijų, nevyriausybinių ir verslą vienijančių organizacijų atstovų. Komisijos tikslas – koordinuoti Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo politikos formavimą ir įgyvendinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha .... ,,auksiniams saukstams,, pirkt

cha  .... ,,auksiniams  saukstams,, pirkt portretas
ir jankiams y kisene moket 2% BVP , o lietuvos vystymuisi tautos geroves kelimuj ,darbo vietu kurimuj ,...0,13 % BVP... eikit jus nax,.......su tokia lietuviska URM politic.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių