Quantcast

Informacijos apie Barselonoje nukentėjusius Baltijos valstybių piliečius nėra

Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministerijos neturi informacijos, kad per teroro atakas Ispanijoje būtų nukentėję jų piliečiai, penktadienį sakė pareigūnai.

„(Estijos) užsienio reikalų ministerija neturi informacijos apie sužeistus estus“, – naujienų agentūrai BNS sakė ministerijos atstovas.

Latvijos užsienio reikalų ministerija taip pat nurodė šiuo metu neturinti informacijos apie kokius nors nukentėjusius Latvijos piliečius ar gyventojus ir paragino Barselonoje esančius latvius pranešti giminaičiams ir draugams, kad yra saugūs.

Latvijos piliečiai ar gyventojai, kuriems Barselonoje reikia pagalbos, raginami kreiptis į Latvijos ambasadą ar Konsulinį departamentą Rygoje.

Lietuvos diplomatai taip pat nurodo neturintys informacijos, kad per atakas būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Pirmasis iš minimų teroro išpuolių ketvirtadienį buvo įvykdytas Barselonoje: populiariame turistiniame La Ramblos rajone mikroautobusui traiškant pėsčiuosius, žuvo 13-a ir buvo sužeista dar 100 žmonių.

Antra teroro ataka anksti penktadienį buvo įvykdyta Kambrilse 120 km nuo Barselonos. Čia automobiliui įsirėžus į žmones buvo sužeisti šeši praeiviai ir policininkas. Penktadienį ligoninėje mirė per išpuolį sužeista moteris.

Tarp žmonių, žuvusių ir sužeistų turistų iš viso pasaulio pamėgtoje Barselonoje bei Kambrilso kurorte, yra Prancūzijos, Pakistano, Ispanijos, Nyderlandų, Kinijos, Venesuelos, Mauritanijos, Australijos ir Britanijos piliečių.

Italijos pareigūnai nurodė, kad per atakas žuvo du italai, iš jų vienas – savo žmonos ir mažamečių vaikų akivaizdoje. Belgija pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra vienas jos pilietis, o Prancūzija informavo, kad per išpuolius buvo sužeisti 26 prancūzai.

Reiškia užuojautą

„Lietuva smerkia šį žiaurų, beprasmišką smurtą ir reiškia solidarumą su Ispanijos žmonėmis“, – sako prezidentė Dalia Grybauskaitė. Lietuvos žmonių vardu prezidentė palinkėjo ištvermės ir stiprybės aukų šeimoms, sveikatos sužeistiesiems, vienybės ir susitelkimo Barselonos ir visos Ispanijos žmonėms, pranešė Prezidentūra.

Užuojautą dėl įvykusio išpuolio ketvirtadienio vakarą pareiškė ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Tokie išpuoliai, kurie visam gyvenimui sužaloja dešimtis ar net šimtus gyventojų, atima brangiausius žmones – šeimos narius, artimuosius, negali tapti kasdieniu reiškiniu Europoje ir pasaulyje. Jau nebe pirmą kartą matome, kad ši problema tapo esminiu iššūkiu Europai. Todėl turime bendromis tarptautinių tarnybų pastangomis telktis kovai su šia nežmoniška, brutalia ir visas vertybes paminančia jėga, kuri tikrai nėra neįveikiama“, – pranešime sakė premjeras.

„Mano mintys yra su visais, kuriuos palietė bejausmė ataka Barselonoje. Smerkiu šį žiaurumą!“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Užsienio reikalų ministerija paragino Barselonoje esančius lietuvius išlikti budriais ir klausyti vietos valdžios rekomendacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mastykite galva o ne kuo kitu

mastykite galva o ne kuo kitu portretas
Svarbiausia naujiena, plysojanti per visas masines informacines priemones, kad Baltijos valstybiu pilieciu tarp auku nera. Svarbu, kad ne mus paliete. O kiti tai ne zmones? Galvokite, zurnalistai, ka rasote ir kaip rasote

...

... portretas
Jei tai įvyktų Vilniuje - sužinotume kad ten kamuolinis žaibas prasirito.

Anonimas

Anonimas portretas
Baisu skaityti ir matyti vos pries 4dienas pati gryzau is Barselonos..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių