Quantcast

Lietuva skyrė 30 tūkst. eurų Afganistanui

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė skyrusi 30 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai Afganistanui, ji bus skirta iš Pakistano grįžtantiems afganams pabėgėliams.

Jungtinės Tautos paskelbė skubų tarptautinį humanitarinės pagalbos prašymą suteikti pagalbą staiga išaugus iš Pakistano grįžtančių pabėgėlių skaičiui ir šalies viduje dėl saugumo situacijos padaugėjus perkeltų asmenų. Prognozuojama, kad iki metų pabaigos humanitarinės pagalbos prireiks ne mažiau kaip 500 tūkst. grįžtančiųjų afganų ir tiek pat šalies viduje perkeltųjų gyventojų.

Pagalba bus ypač reikalinga artėjant šaltajam žiemos sezonui, teigia ministerija. 2016 metų pradžioje Jungtinės Tautos skelbė, kad daugiau kaip 3,5 mln. žmonių Afganistane reikia humanitarinės pagalbos. Dabar šis skaičius papildomai išaugo 1 mln. žmonių.

Užsienio reikalų ministerijos skirta humanitarinė pagalba Afganistanui bus pervedama Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui.

2016 metais Lietuva jau yra skyrusi humanitarinei pagalbai apie 800 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaaaaa

aaaaaa portretas
o kodėl ne man

boba

boba portretas
kokie mes turtingi.

666

666 portretas
500 tūkst. afganų , o tiksliau dalis iš jų šalies išdavikai , kurie nestojo jos ginti . Nesunku suskaičiuoti kiek pinigų reiktu kad kiekvienam afganistaniečiui duoti išsimokėjimui namą konteinerį , sukurt darbo vietą kad fizine jėga gamintu elektros energiją , labai paprastu procesu , o būdu dešimtys pradedant nuo žmogaus svorio . Taigi išloštu visi , vieni turėtu darbą kurio principas vaikščiot ratu ( užlipant laiptais ) nereikalaujantis didelio fizinio darbo , kiti gautu elektros energiją atominių reaktorių kainomis , o tikslaiu atsipirktu investicijos . O DABR PINIGUS DALINA VELTUI IR GADINA LIETUVOS IR KITŲ ES ŽMONIŲ GYVENIMUS .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių