Quantcast

Lietuva skyrė 12 tūkst. eurų nuo potvynių nukentėjusiems gruzinams

  • Teksto dydis:

Lietuva skyrė 12 tūkst. eurų humanitarinę pagalbą nuo potvynių nukentėjusiems Gruzijos žmonėms, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Anot ministerijos, parama skirta padėti labiausiai nukentėjusioms šeimoms ir potvynio padariniams likviduoti. Lėšos bus pervedamos Gruzijos finansų  ministerijai.

Birželio 13–14 dieną stiprios liūtys sukėlė purvo srautus bei staigius Verės ir Kuros (Mtkvari) upių potvynius, kurie nuniokojo sostinę Tbilisį ir aplinkines gyvenvietes. Remiantis naujausiais Gruzijos tarnybų duomenimis, 19 žmonių žuvo, trys yra dingę be žinios, stipriai nukentėjo 358 gyventojai, 92 šeimos buvo priverstinai perkeltos, sugriauta miesto infrastruktūra ir komunikacinės sistemos. Gruzijos Vyriausybės vertinimu nuostoliai gali siekti apie 40 mln. eurų.

Europos Komisija (EK) skyrė 400 tūkst. eurų paramą padėti labiausiai nukentėjusioms Gruzijos šeimoms. EK taip pat planuoja skirti šiai šaliai iki 3 mln. eurų biudžetinę paramą ilgalaikiam aprūpinimui būstu.

2015 metais atsiliepdama į tarptautinius humanitarinės pagalbos prašymus ir iniciatyvas, Lietuvos užsienio reikalų ministerija humanitarinę pagalbą yra skyrusi Sirijai, Ukrainai, Malaviui, Vanuatu, Nepalui ir kovai su Ebolos virusu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių