Quantcast

Lietuva siunčia nuoširdų keliaujantį sveikinimą latviams

  • Teksto dydis:

Latvijos nepriklausomybės dienos išvakarėse iš Vilniaus autobusų stoties pajudėjo pirmasis specialus, Latviją ir latvius sveikinantis „Eurolines“ maršrutinis autobusas į Rygą.

Ant šventinio autobuso šoninių langų puikuojasi sveikinimas latvių kalba „Su gimtadieniu, Latvija! Sveikina Lietuva“ ir „Atkurtai Lietuvai 100“ logotipas, rašoma pranešime spaudai.

„Kitais metais Lietuva švęs Valstybės atkūrimo šimtmetį, Latvija minės valstybingumo šimtmetį. Šiemet, Latvijos 99-ųjų nepriklausomybės metinių išvakarėse, siunčiame Šimtmečio kampanijos „Ačiū“ video ir paprastą, bet nuoširdų keliaujantį sveikinimą latviams“, – kalbėdama apie iniciatyvą sakė Šimtmečio programos koordinatorė Neringa Vaisbrodė.

Pirmasis šventinis autobusas į Rygą išvyko jau šiandien 10 val. Rytoj, Latvijai švenčiant Nepriklausomybės dieną, į Rygą išvyks dar du maršrutiniai autobusai. Iš Vilniaus autobusų stoties šventiniai autobusai pajudės 6 val. ir 10 val. ryte. Autobusams atvykus į Rygą (10 val. 30 min. ir 14 val. 45 min.), keleiviai išgirs žinomų Lietuvos žmonių  sveikinimus Latvijos nepriklausomybės dienos proga.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriato komanda šventinę staigmeną paruošė ir kolegoms latviams, organizuojantiems Latvijos šimtmečio minėjimo renginius – šventinis autobusas į Rygą atveš specialią dovaną ir Šimtmečio kampanijos „Ačiū“ sveikinimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių