Quantcast

Lietuva perka naujas priedangas NATO naikintuvams

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose bus įrengtos trys naujos NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujantiems naikintuvams skirtos priedangos, o 2004 metais įsigytos keturios senosios bus atnaujinamos, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Anot Aviacijos bazės vado pulkininko leitenanto Vidmanto Raklevičiaus, papildomų priedangų įsigyti ir senąsias modernizuoti reikia, kad būtų galima apsaugoti jose laikomus modernius naikintuvus nuo tiesioginių saulės spindulių, šalčio, ledo ar sniego.

Sutartis pasirašyta su britų įmone „Rubb Buildings Ltd“, bendra šio projekto vertė 6,7 mln. litų.

Naujai įsigyjamas priedangas planuojama pastatyti iki lapkričio pabaigos, dvi iš keturių senųjų modernizuoti iki spalio pradžios, o likusias dvi - iki lapkričio pabaigos. 

Dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje šiemet Aviacijos bazėje nuo kovo mėnesio dislokuojama daugiau naikintuvų, kai kurios šalys pačios statė angarus savo lėktuvams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VK

VK portretas
Nu jo uz 6.7milijono LTL tik dvi priedangos?Ydomu kiek kvadratu?As taip primeciau jeigu uzsakytu is lekijos izopanel plokste tai manau tu pinigu kokiems 8 angarams po 300-400kvadratu uztektu su montavimo darbais bet cia lietuva cia pinigais lyja....

stg

stg portretas
Labai gerai, kad perka. Butinai reikia nupirkti kuo daugiau priestankines ginkluotes tipo "Javelin".

RUSAS

RUSAS portretas
Svarbiausia kad visi ubagai daugiau skirtu pinigu ginkluotei-jav reikalingi pinigai,o ubagai vistiek liks ubagais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių