Quantcast

Lietuva mini Suomijos nepriklausomybės šimtmetį

Suomijai trečiadienį švenčiant savo valstybės nepriklausomybės šimtmetį, ši proga minima ir Lietuvoje.

Skambant abiejų šalių himnams, trys Lietuvos ir dvi Suomijos vėliavos buvo iškeltos neseniai rekonstruotoje sostinės Lukiškių aikštėje. Renginį stebėjo keliasdešimt žmonių.

Lietuvos vėliavomis pasipuošė ir šalies valstybės bei savivaldybių įstaigos.

„Šimtą metų esame nepriklausomi (...) ir tvarkėme savo reikalus taip, kaip norime. O dabar mes norime integruotis su kitais. Pavyzdžiui, mes esame laimingi būdami Europos Sąjungos nariais kartu su Lietuva“, – žurnalistams Lukiškių aikštėje sakė Suomijos ambasadorius Lietuvoje Christeris Michelssonas (Kristeris Michelsonas).

Vėliavų iškėlimo ceremonijoje dalyvavęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigė, jog Lietuvai reikia mokytis iš Suomijos.

„Mes turbūt ir ateities savo tikimės tokios, kokią Suomija turi ją šiandien. Daug kur Suomiją matome kaip pavyzdį ir džiaugiamės tuo, kad galime lygiuotis“, – kalbėjo parlamento vadovas.

Nepriklausomybę nuo Rusijos Suomija paskelbė 1917 metų gruodžio 6 dieną.

Šventės išvakarėse Suomiją pasveikino ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji teigė, kad Lietuva vertina Suomijos žmones kaip savo draugus ir džiaugiasi turėdama patikimą bendramintę partnerę Baltijos jūros regione ir Europos Sąjungoje.

Sveikinimais Suomijai šios šalies kalba trečiadienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dalijosi ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Lietuva, Latvija ir Estija valstybės šimtmečius švęs kitąmet.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių