Quantcast

Lietuva pabėgėlius priima greičiau už Estiją, lėčiau už Latviją

  • Teksto dydis:

Lietuva pagal Europos Sąjungos (ES) programą pabėgėlius perkelia santykinai greičiau už Estiją, bet lėčiau už Latviją, rodo Europos Komisijos duomenys.

Iš įsipareigotų maždaug 1100 pabėgėlių Lietuva iki šiol perkėlė 254 asmenis ir įvykdė beveik ketvirtadalį kvotos. Estija iki šiol yra perkėlusi 98 imigrantus iš įsipareigotų 550 asmenų.

Latvija iš viso perkėlė 207 asmenų nuo tada, kai užpernai rugsėjį įsipareigojo priimti apie 800 asmenų.

Savo ruožtu konservatyvioji Lenkijos vyriausybė atsisakė priimti pabėgėlius pagal ES programą. Ji nepriėmė nė vieno asmens.

Pabėgėlių perkėlimas vangiai vyksta visoje ES. Per daugiau nei metus į ES šalis iš Graikijos, Italijos ir Turkijos buvo perkelti maždaug 26 tūkst. migrantų iš 160 tūkst. asmenų, kuriuos susitarta perskirstyti.

„Pastaraisiais mėnesiais matėme pažangą, (...) tačiau jeigu norime pasiekti tokį lygį, kaip abi mūsų fronto šalys narės (Graikija ir Italija), taip pat ir mūsų kaimynai, turime padaryti daugiau ir greičiau“, - sakė už migraciją atsakingas eurokomisaras graikas Dimitris Avramopulas (Dimitris Avramopoulos).

Pabėgėliai po ES šalis paskirstomi, siekiant palengvinti 2015 metais Pietų Europos šalims tekusią naštą, į jas iš Artimųjų Rytų atvykus tūkstančiams žmonių. Kritikai sako, kad jų priėmimas gali sukelti saugumo ir socialines problemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Iš Lietuvos pabėgeliai bėga greičiau nei iš Estijos bet lėčiau nei iš Latvijos. Sportas sveikata.

v

v portretas
,, vienu žodžiu foto kiša kokie ten nelaimingi šitie nabagai su mažais vaikiais ,, atjauskite pritarkite globokime duokime viska ,tik tegul gyvena ir dauginasi toliau mūsų išlaikomi iš mūsų biudžeto pinigus kiškime ir savo liaudį skriauskim ir tylėkim gailiestį išreikškim ., taip matote juk mes esame ne esatai latviai bet lietuviai tiek nuskriausti visom pusėm einame toliau į skurdą ,iš tiesu sakant ar mes esame kaltininkai tiems musulmonu tautos piliečiams ar mes ten skurdinome jos po 100 metu, kolonijose išnaudojome taip kokio molio mes turime dabar imti atsakomybes tos tautos žmones imti ir išlaikyti, juk kas karo ugnį ten pradėjo pilti ir griauti jų gyvenimo bombom naikinti nieko nekaltus žmones taip tegul dabar už tai atsako už blogi daroma taikos piliečiui tegul ne ginklu operacijom švaistosi po pasauli ir nekariauja be malones o savo namu darbus žiūri ir po koloniju išardimo plano kombinacijas ima ir išlaiko o ne naikina ir po visa europa skirsto, nabagus,,

Klaipediete

Klaipediete portretas
Priima greiciau uz Estija, todel kad ESTAI pirma masto po to daro, o Lietuvos seimunai pirma daro po to masto koki mesla pridare.Smegenys tai ispuve juose aidi tik zodziai piningai, piningai, pabegelis, piningai.....o apie savo zmones jie net negalvoja, mes jiems neegzistuojam....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių