Quantcast

Liberalų sąjūdžio viražas – visuomenei atidarė Skaidrumo liniją

  • Teksto dydis:

Liberalų sąjūdis pranešė, kad siekdamas įtvirtinti naujus atvirumo, sąžiningumo ir skaidrumo standartus Lietuvos politikoje, atidaro Skaidrumo liniją visuomenei.

Ji skirta žmonėms, norintiems pranešti informaciją apie galimą nesąžiningą politikų elgesį, įvairius pažeidimus ar įtarimus bei teikti savo pasiūlymus politikos skaidrumui didinti. Tai galima padaryti telefonu 8 620 50288 arba elektroniniu paštu skaidrumas@liberalai.lt.

„Vienas pagrindinių Liberalų sąjūdžio tikslų – naujų atvirumo ir skaidrumo standartų įtvirtinimas Lietuvos politinėje erdvėje. Skaidrumo liniją įkūrėme remdamiesi gerąja savo partnerių užsienyje praktika. Tai bus vienas iš daugelio žingsnių paketo, kurių imamės siekdami didinti partijos veiklos skaidrumą, norėdami užtikrinti didesnę aktyvių visuomenės narių įtaką ir kontrolę viešai politinei veiklai. Mes pasirengę bendradarbiauti, esame atviri pasiūlymams“, – sakė laikinasis partijos vadovas Remigijus Šimašius.

Pasak Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojo Eugenijaus Gentvilo, diegdami naujas skaidrumo priemones liberalai sieks rodyti pavyzdį visoms šalies partijoms.

„Šiandien esame pasiryžę ne tik iš naujo kovoti už liberalias vertybes, bet ir atsinaujinti iš esmės, atkurti žmonių pasitikėjimą politikais ir politine sistema. Suprantame, kad tikslai yra dideli ir jų nepasieksime per vieną dieną. Žingsnis po žingsnio, kryptingai stengsimės tai padaryti. Pirmiausia būsime reiklūs ir principingi patiems sau“, – sakė E. Gentvilas.

Pagal iš anksto viešai skelbiamą grafiką prie liberalų Skaidrumo linijos budės ir partijos lyderiai – R. Šimašius, E. Gentvilas bei kiti. Gautus patarimus, skundus ir kitą informaciją nagrinės Liberalų sąjūdžio Etikos komisija, o esant reikalui ji bus perduodama teisėsaugos institucijoms.

Savaitgalį partijų skaidrumo tema Europos liberalų lyderiai diskutavo Vilniuje vykusiame Europos liberalų partijos ALDE tarybos posėdyje. Diskusijoje padaryta išvada, kad partijų finansavimo ir veiklos skaidrumo temos yra aktualios visai Europai. Tai nėra tik Rytų Europos valstybių problema. Jas Lietuvai galima spręsti perimant sėkmingą kitų Europos šalių patirtį.

Pagrindiniais skaidrumo sukūrimo žingsniais laikomas partijų finansų, lyderių darbotvarkių ir įvairių kitų duomenų viešinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentaras

komentaras portretas
"Pasak Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojo Eugenijaus Gentvilo, diegdami naujas skaidrumo priemones liberalai sieks rodyti pavyzdį visoms šalies partijoms." - jau parode pavyzdi liberalu pirmininkas masiulis. Ir vietoj to kad kad jaustu kalte, stengiasi issisukti nuo atsakomybes. O jo bendrazygiai ir toliau gieda apie skaidruma. Permeciau FB masiulio siena - visus smerkia, kaltina, Fu slykstus tipai tie liberalai, bjauriausia partija.

Alius

Alius portretas
Tai gal dabar ir "auksinio tualeto" architektą ir stūmėją Mikaitį priduosit STT? Pats laikas apsivalyti.

Safyras

Safyras portretas
Prieš rinkimus visos partijos neriasi iš kailio su pažadais, bet tuo viskas ir baigiasi po rinkimų. Kai mažino algas ir pensijas, tai kas tada balsavo už tokius žingsnius? Kažkodėl savęs niekada politikai neužmiršta. Pasityčioja iš žmonių ir dar nori, kad jiems ploti už gerą spektaklį. Absurdo spektakliai niekada neturėjo didelio pasisekimo , o ir informatorius labai lengvą iššifruoti su šiandieninėm technologijom ir su jais susidoroti....
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių