Quantcast

L. Pernavui už baigtą policijos reformą balą rašys ministras

Vidaus reikalų ministerija žada kitų metų pradžioje išanalizuoti policijos veiklos reformos rezultatus, o tai turės įtakos vertinant policijos generalinio komisaro Lino Pernavo veiklą.

Šių metų rugpjūtį baigtos reformos esmė buvo sujungti kriminalinę ir viešąją policiją.

„Darysime tokį išsamų, visapusį policijos reformos vertinimą. Tikrai žiūrėsime tokių globalių sisteminių spragų nusikalstamoms veikoms atsirasti, ar jos yra, ar jų nėra. (...) Šios reformos vertinimo rezultatai bus susiję ir su policijos generalinio komisaro vertinimu“, – BNS pirmadienį sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Pasak jo, policijos reforma turėtų būti įvertinta kitą mėnesį, o generalinio komisaro veikla – vėliausiai iki vasario vidurio. Ministras teigė, kad pertvarka bus vertinama pagal nusikaltimų, jų išaiškinimo, prevencijos statistiką.

Policijos vadovybė reformos ėmėsi pernai, sakydama, kad tai padidins visuomenės saugumą, patruliuojančių policininkų skaičių ir gerins pareigūnų darbo sąlygas. Jungiant viešąją ir kriminalinę policiją komisariatuose, atsisakyta nereikalingų pastatų, dalies darbuotojų.

Anot policijos, reforma leido pareigūnų skaičių gatvėse padidinti daugiau nei dvigubai iki 3,5 tūkst., greičiau reaguoti į pavojingiausius iškvietimus, pakelti pareigūnų algas. Viešąją tvarką vidutiniškai per parą užtikrina apie 630 ekipažų, o tai yra 80 proc. daugiau nei iki reformos pradžios.

Policija teigia, kad pareigūnų aprūpinimas taip pat geresnis – perkami nauji automobiliai, atnaujinama ginkluotė, kitais metais policininkai gaus naujas uniformas.

„Aš, kaip policijos vadovas, įvykdytus pokyčius vertinu teigiamai, nusikalstamumo būklė, ištyrimas iš esmės nepakito, tačiau gatvėse turime daugiau patrulių, statistiškai greičiau atvykstame į įvykio vietą ir galime padėti žmonėms, kas yra pagrindinė mūsų misija“, – sakė policijos generalinis komisaras. Jo komentarą BNS perdavė policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

„Žinoma, normalu, kad padarėme ir tam tikrų klaidų. Bet neklysta tie, kurie nieko nedaro. Klaidas matome, analizuojame, taisome. 2018 metus kaip tik planuojame skirti įvykdytų pokyčių užtvirtinimui“, – pridūrė L. Pernavas.

Nerimas dėl žmogžudysčių

Pareigūnai nuogąstauja dėl pastaruoju metu įvykdytų gana didelio kiekio žmogžudysčių.

Gruodžio 10-ąją Panevėžyje nužudytas moksleivis, gruodžio 11-ąją Kaune nužudytas 39-erių vyras, savaitgalį Vilniuje nužudytas 1973 metais gimęs vyras, o Trakuose – 1971 metais gimęs vyras.

Vidaus reikalų ministras teigė, kad vertinant policijos veiklą reikės išsiaiškinti, ar tai yra atsitiktinumas, ar bloga tendencija.

„Tikrai norime pasižiūrėti, ar tai ne dėl policijos veiklos reformos atsiradusios priežastys, leidžiančios tam tikriems asmenims, nusikaltėliams jaustis paprasčiau, nebaudžiamiems ar panašiai“, – sakė E. Misiūnas.

„Štai per trumpą laikotarpį įvyko keturi nužudymai, taip pat buvo ginkluotų apiplėšimų, vagysčių. Čia ne šiaip nusikaltimai – jie kelia ir pavojų visuomenei“, – pridūrė jis.

Tuo metu policijos generalinis komisaras dalį nužudymų siejo su švenčių metu išaugančiu alkoholio vartojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bile Koks

Bile Koks portretas
-15 balų ir 3 metai Dimitravo sunkiųjų darbų stovyklos- toks būtų teisingas įvertinimas už tokią reformą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių