Quantcast

L. Linkevičius išvyksta į Švediją ir Norvegiją

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius išvyksta į konferencijas ir susitikimus Norvegijoje bei Švedijoje. Ministro darbotvarkėje – susitikimai su šių valstybių ministrais, taip pat šiose šalyse gyvenančių lietuvių bendruomenės atstovais.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, sekmadienį L.Linkevičius dalyvaus Norvegijoje, Stavangeryje, Miuncheno saugumo konferencijos kontekste vyksiančiame aukšto lygio energetinio saugumo forume.

Pirmadienį Osle L.Linkevičius susitiks su Norvegijos užsienio reikalų ministru Borge Brende bei vaikų ir lygybės ministre Solveiga Horn.

„Vizito metu susitiksiu su savo kolega. Kadangi yra proga, būsiu Osle, norėjau susitikti ir su ministre. Buvo daug įvairių bylų, reikalų ir informacijos keitimosi. Noriu susitikti ir aptarti. Kažkokių konkrečių atvejų neketinu aptarinėti. Dabar kažkokių ypatingų atvejų kaip ir nėra. Vyksta bylos, jų nagrinėjimas, bet čia teismų kompetencija“, – BNS sakė L.Linkevičius.

Norvegija šiemet ratifikavo Hagos konvenciją, ji įsigaliojo liepos 1 dieną. Konvencija užtikrina susijusių šalių bendradarbiavimą ir dalinimąsi informacija kiekvienoje byloje. Manoma, ši konvencija padės užtikrinti geresnę apsaugą vaikų, turinčių giminystės ryšių kitoje konvenciją pasirašiusioje valstybėje.1996 metais priimta Hagos konvencija dėl jurisdikcijos, taikytinos teisės, pripažinimo, vykdymo ir bendradarbiavimo tėvų pareigų bei vaikų apsaugos priemonių srityje šiuo metu galioja 40-yje pasaulio valstybių, įskaitant visas Europos Sąjungos šalis.

„Padėkosiu, kad ratifikavo (konvenciją – BNS). Gal tai padės sklandžiau bendrauti. Mes truputį aktyviau bendravom, atsirado gairės tarnyboms, dirbančioms su vaikais, kaip dirbti, jeigu vaikai yra užsieniečiai. Mes norim pasikalbėti, parodyti dėmesį šiai problemai“, – teigė L.Linkevičius.

2015 metų duomenimis, Norvegijoje atvykę su tėvais gyvena per 5 tūkst. lietuvių vaikų, dar apie 2 tūkst. yra gimę Norvegijoje. Lietuvoje buvo kilęs nepasitenkinimas, kai iš emigrantų šeimų dėl nederamo elgesio buvo paimti vaikai. To metu pareigūnai sako, kad iš lietuvių šeimų Norvegijoje paimta statistiškai nedaug vaikų, palyginti su kitų tautybių šeimomis. Tuo metu pačioje Lietuvoje iš tėvų vaikų paimama kelis kartus daugiau.

Antradienį ministras vyksta į Stokholmą, kur Švedijos užsienio reikalų ministrės Margotos Wallström (Margotos Valstriom) kvietimu kartu su Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrais dalyvaus Švedijos ir Baltijos šalių diplomatinių santykių atkūrimo 25-mečiui paminėti skirtuose susitikimuose.

Ministras taip pat dalyvaus aukšto lygio seminare „Spaudos ir žodžio laisvė: ginant mūsų demokratines vertybes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Tokia kriause. I lavonmaisi, pakabinti uz koju ir treniruotis. Daugiau niekam netinkamas.

Antraštei

Antraštei portretas
tai varo į statybas užsidirbt?

manau tai teigiamas zingsnis

manau  tai teigiamas  zingsnis portretas
juk reikia apsiziuret KUR ,,,TEPT SLIDES,, reikes neuzilgo...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių