Quantcast

L. Graužinienė: ateityje nereikėtų atsisakyti šauktinių

  • Teksto dydis:

Po penkerių metų nereikėtų atsisakyti šauktinių kvietimo į kariuomenę, mano Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

„Lietuvos Respublikos Seimas balsavo visiškai neseniai, priėmė labai sunkų sprendimą, labai buvo didelės diskusijos dėl privalomos karinės tarnybos, ir esu įsitikinusi, kad apsisprendus nereikia vėl blaškytis. (...) Nebereikia grįžti - aš suprantu, kad ministras visada palaikė profesionalią kariuomenę, bet šioje situacijoje tiesiog aš palaikau tą poziciją, kurią priėmė Lietuvos Respublikos Seimas, kad vis dėlto turime būti pasirengę ir apmokę savo jaunuolius esant reikalui apginti mūsų valstybę“, - Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Seimas šį pavasarį Valstybės gynimo tarybos siūlymu grąžino privalomąją karo tarnybą. Sprendimas priimtas atsižvelgiant į geopolitinę situaciją - Rusijos veiksmus Ukrainoje ir išaugusį karinį aktyvumą Baltijos jūros regione.

Tuomet valdžia skelbė, kad privalomoji karo tarnyba grąžinama penkeriems metams, kasmet į tarnybą pašaukiant 3-3,5 tūkst. karo prievolininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Vokietijos stumiama bado terapija sunaikina ekonomikos augimo šansus Europoje: Europos Centrinio Banko bandymai spausdinti pinigus, taip stimuliuojant ekonomiką, neduoda jokios naudos, esant tokiam Vokietijos elgesiui. Kai dauguma badauja, tai ta dauguma mažai ką perka, todėl Europos ekonomikai trūksta pirkėjų ir vartotojų. Todėl Lietuvos valdžios bandymai ruoštis karui ir visiškai atsisakyti Rusijos rinkos ir pilnai persiorientuoti į Vakarų Europą yra trumparegiški. Ekonominė kaina, už kurią agituoja D.Grybauskaitė, yra pernelyg didelė, nes katastrofiškai kelia emigraciją. Kai Lietuvoje nebelieka lietuvių, laisvė Lietuvoje lieka tik šernams. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių