Quantcast

Kyšininkavimu siekiant vizos įtariamas R. Nasirovas paleistas į laisvę už užstatą

Kyšininkavimu siekiant Šengeno vizos Lietuvoje įtariamas Rusijos pilietis Rinatas Nasirovas paleistas į laisvę, penktadienį BNS informavo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT atstovė spaudai Renata Endružytė sakė, kad verslininkas iš Rusijos paleistas į laisvę už 30 tūkst. eurų užstatą.

„Jam taip pat skirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis“, – teigė R. Endružytė.

Teisėsauga įtaria, kad buvęs Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos generalinis direktorius, buvęs diplomatas Rimantas Šidlauskas už kyšį pažadėjo paveikti asmenis, kad R. Nasirovui būtų išduota ilgalaikė Šengeno viza. R. Nasirovo advokatas patvirtino, kad jo ginamasis davė 3 tūkst. eurų R. Šidlauskui, tačiau tai, pasak jo, nebuvo kyšis.

R. Šidlauskas į laisvę paleistas anksčiau šią savaitę. Trečias įtariamasis byloje yra verslininkas Albinas Bieliauskas, jo nebuvo prašoma suimti.

Byloje specialiojo liudytojo statusas suteiktas Lietuvos ambasadoriui Rusijoje Remigijui Motuzui, jis šiuo metu atšauktas konsultacijoms dėl šio tyrimo, taip pat po grasinimų dėl Sausio 13-osios bylos.

Viza Rusijos verslininkui R. Nasirovui ir jo sūnui šiemet kovą Lietuvos ambasadoje Maskvoje išduota pagal raštišką R. Šidlausko iškvietimą, adresuotą R. Motuzui. Apie tokį dokumentą R. Šidlauskas yra informavęs R. Motuzą telefonu, BNS patvirtino pats ambasadorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kysis,kysis ir .........

Kysis,kysis ir ......... portretas
Taip uz kysius bus visi paleisti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių