Quantcast

Kvietimas kovoti su smurtu – ir iš šalies kino ekranų

  • Teksto dydis:

Prie prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ prisijungė šiandien startuojantis festivalis „Nepatogus kinas“, kuris pristato smurto šeimoje prevencijai skirtą programą.

Vien pernai dėl smurto šeimoje policija kviesta daugiau nei 60 000 kartų. Didžiausią nukentėjusiųjų skaičių sudaro moterys, tačiau smurtą patyrė vaikai ir vyrai. Prezidentės iniciatyva 2011 m. buvo priimtas Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas, įkurta Specializuotų pagalbos centrų sistema, imtasi kitų aktyvių veiksmų šioje srityje.

Šalies vadovės teigimu, tam, kad smurto artimoje aplinkoje imtų mažėti, būtinos dar veiksmingesnės ir labiau koordinuotos priemonės, įtraukiančios ne tik policiją, švietimo įstaigas, socialinius darbuotojus, bet ir kitas visuomenės grupes. Pastebėjus smurtą delsti negalima niekam – net ir vienas skambutis gali jį sustabdyti.

Pranešti pagalbos telefonu 112 ar „Pagalbos moterims linijai“ apie pastebėtą ar išgirstą smurtą prieš kiekvieną festivalio filmą šalies miestuose kvies Auksinio scenos kryžiaus laimėtojo režisieriaus Gedimino Šiaulio sukurta animacija ir Prezidentės vaizdo raginimas. Kiekvienas festivalio žiūrovas taip pat gaus informacinį lapelį, paaiškinantį, kaip atpažinti psichologinį smurtą.

Jau dešimtmetį gyvuojančio tarptautinio žmogaus teisių dokumentikos festivalio žiūrovai turės galimybę įvairiuose šalies kino teatruose pamatyti filmą „Mūšiai už uždarų durų“, o po filmo dalyvauti diskusijose apie tai, kaip stabdyti smurtą artimoje aplinkoje. Šios peržiūros vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Tauragėje ir Utenoje.

Pirmojoje diskusijoje „Smurtas šeimoje: kaip sumažinti jo mastą ir tinkamai apsaugoti aukas?“ spalio 17 dieną, 18.30 val. Vingio kino teatre dalyvaus smurtą įveikusi moteris Ina, Seimo narė Viktorija Čmilytė-Nielsen, socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Šilalienė, Lygių galimybių plėtros centro ekspertė Vilana Pilinkaitė-Sotirovič, Paramos vaikams centro steigėja ir vadovė Aušra Kurienė.

Smurto prevencijai skirtą programą pristato Lietuvos žmogaus teisių centras ir Lygių galimybių plėtros centras.

Kova su smurtu artimoje aplinkoje yra vienas kampanijos „Už saugią Lietuvą“ prioritetų. Kampanija taip pat kovoja su priklausomybėmis, savižudybėmis, skatina globoti ir įsivaikinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
tai nemokamos studijos neapykantai ir nusikaltimams ir tai daroma samoningai spec t. /uzsienio/ reklamuojant medsomeri ir dar L. vodka nors pagal musu kalba tai degtine ir tai vadiname /demokratija/ per prievarta...tai ko noret is jaunimo kuris tai mato ir girdi ir mastyma pavercia veiksmu?....

cha ha ha preziudente su konservatlyberastais

cha  ha  ha  preziudente  su konservatlyberastais   portretas
rode 28 metus per TV ,kino teatruose na ir visur kitur amerikoniska ir europietiska pornufke, siaubo filmus ,prievarta ,zudynes , bandiugu siautejimus ,iskrypeliu gyvenma ir visa tai liapsino kaip vakaru kultura ,aukstino ,kaip gerio ysikujnima ...kas piktinosi tuos apsauke runkeliais , atsilikusia sovietine sunauja,, vatnykais ----dabar neva emesi inciatyvos ,,,uz saugia lietuva,,, svarbiausiai kas ta programa pristato --o tai ,,,lietuvos zmogaus teisiu ,lygiu galimybiu ,,,centras butent is sios sarages visas tas brudas ir tekejo y lietuva is amerikos uzmokant jiems Soroso doleriais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių