Quantcast

Kvietimas italams į Lietuvą – šaltibarščių lėkštėje ant Romos tramvajaus šono

  • Teksto dydis:

„Kai kurie dalykai atrodo pernelyg gražūs, kad būtų tikri“ (Alcune cose sembrano troppo belle per essere vere – italų k.). Toks užrašas šalia ryškiai rožinių šaltibarščių su iš svogūnų laiškų sudarytu Lietuvos kontūru nuotraukos puikuojasi ant į Romos gatves išriedėjusio tramvajaus.

Italai kviečiami fotografuoti taip netikėtai papuoštą tramvajų ir dalintis nuotraukomis socialiniame tinkle „Facebook“ su grotažyme „Turismo Lituania“. Tokia mūsų šalies reklama truks mėnesį – iki gegužės pabaigos.

„Tai viena iš kompleksinės rinkodaros priemonių, kurias įgyvendina Lietuvos turizmo atstovybė Italijoje, rinkodaros ir viešųjų ryšių kompanija „AIGO“. Kampanija skirta Lietuvos žinomumo didinimui ir atvykstamojo turizmo iš Italijos skatinimui. Reklamos tikslas – atkreipti Romos gyventojų (didžioji dauguma Lietuvoje apsilankančių italų turistų yra būtent iš Italijos sostinės) dėmesį į jiems dar ne iki galo pažįstamą, naują atostogų kryptį prieš prasidedant naujam turizmo sezonui. O šaltibarščių vizualas pasirinktas tikslingai – norint patraukti dėmesį, suintriguoti ir, be abejo, pasiųsti itin šiuo metu pasaulyje populiaraus kulinarinio turizmo žinutę. Juk judėjimo „Slow Food“ pradininkas italas C.Petrini lietuviškus šaltibarščius net yra pavadinęs estetiškiausia šalta sriuba pasaulyje“, – atkreipia dėmesį Valstybinio turizmo departamento Atvykstamojo turizmo poskyrio vyr. specialistė Indrė Šlyžiūtė, kuruojanti turizmo rinkodarą Italijos rinkoje.

Lietuvos turizmo atstovavimo Italijoje paslaugas teikianti rinkodaros ir viešųjų ryšių kompanija „AIGO“ planuoja įgyvendinti ir kitas Lietuvos lauko reklamas, prisideda prie italų žurnalistų pažintinių turų po Lietuvą organizavimo šią vasarą, taip pat bendradarbiauja su vietos žiniasklaida, administruoja profilį tinkle „Facebook“ italų kalba, dalyvauja turizmo parodose ir kituose turizmo renginiuose, vykdo reklamos kampanijas, ruošia naujienlaiškius, mokymus Italijos turizmo specialistams ir kt.

Italija yra prioritetinė Lietuvos atvykstamojo turizmo rinka – iš 100 pernai į mūsų šalį atvykusių užsienio turistų trys buvo italai. 2016 m. Lietuvos apgyvendinimo įstaigose apsistojo 39,9 tūkst. italų, jie čia praleido 85 tūkst. nakvynių. Italų vidutinės vienos kelionės išlaidos buvo didžiausios lyginant su kitų šalių, net tokių kaip JAV, Izraelis ar Kinija, turistų išlaidomis, t.y. 552,8 EUR. Iš viso 2015 m. italų turistai Lietuvoje išleido 27 mln. EUR., t.y. net 77,6 proc. daugiau nei 2014 m.

Italų turistus Lietuva domina kaip dar neaplankyta šalis, turinti išskirtinę istoriją, kultūrą, gamtą. Kaip stipriąsias Lietuvos turizmo puses italai įvardija gerą paslaugų ir kokybės santykį, šalies saugumą, gyventojų svetingumą, kulinarines tradicijas ir gryną orą.


Šiame straipsnyje: italaiItalijaturizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų, 10000 eurų, 100 milijonų 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker

...

... portretas
Kažkoks panaudoto tampono nuoviras...

ttt 2 ccc

ttt 2 ccc portretas
O Jūs rimtai manote, kad italus galima sudominti Vilniaus ar Trakų architektūra ? Realus atsitikimas: italas eina Vilniuje Pilies gatve, jo kolega lietuvis rodo į Gedimino pilį ir sako: "pažvelkite koks grožis". Italas žiūrėjo-žiūrėjo ir klausia: "O kur pilis ? Nes aš matau tik kažkokį raudonų plytų boštuką"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių