Quantcast

Kultūros ministerija steigia Medijų tarybą

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerija steigia Medijų tarybą – institucija, sudaryta iš žiniasklaidos praktikų ir teoretikų bei juos prižiūrinčių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovų patarinės visuomenės informavimo politikos klausimais.

„Tai bus prie Kultūros ministerijos patariamasis organas, kuris veiks visuomeniniais pagrindais. Kultūros ministerija yra Vyriausybės įgaliota koordinuoti visuomenės informavimo politiką, tai įgyvendindama šią funkciją ministerija nori sukurti nuolatinį formatą, kur visas žiniasklaidos sektorius galėtų rinktis ir diskutuoti visuomenės informavimo politikos klausimais“, – BNS sakė kultūros ministrės patarėjas Viktoras Bachmetjevas.

Kol kas ši institucija nėra oficialiai įsteigta, vyksta bendravimas su potencialiais tarybos nariais, kuriais kviečiami tapti visų rūšių žiniasklaidos atstovai, žurnalistų etikos inspektorius, Radijo ir televizijos komisija, nacionalinio transliuotojo atstovai, akademikai ir nevyriausybinės organizacijos, dirbančios žiniasklaidos sektoriuje.

„Kvietimai yra išsiųsti, dabar laukiama atsakymų, kas sutinka dalyvauti tarybos veikloje. Kai žinosime, kviesime pirmąjį posėdį ir pradėsime darbą“, – sakė V. Bachmetjevas.

Pirmininką tarybos nariai rinks iš savo tarpo, sprendimai bus priimami balsuojant. Tikimasi, kad komisija tiek konsultuos ministeriją jai rūpimais klausimais, tiek pati kels aktualias problemas.

„Pamatėme, kad nuolatinio diskusijų formato trūksta. Labai tikimės, kad tai taps katalizatoriumi ir iš paties sektoriaus teikti iniciatyvas“, – sakė ministrės patarėjas.

„Nėra minties turėti kažkokią pritariamąją tarybą, o mintis yra, kad ji bus patariamoji – girdėti paties sektoriaus balsą, ypatingai turint omenyje, kad žiniasklaida yra labai jautrus sektorius“, – kalbėjo jis.

Pirmajame posėdyje planuojama aptarti ministerijos parengtas visuomenės informavimo politikos strategines gaires iki 2021 metų.

Tikimasi, kad į pirmąjį posėdį Medijų taryba susirinks šį mėnesį.

Kultūros ministerija neseniai parengė Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siekiama sukurti viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų informacinę sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių