Quantcast

Kritikuoja, kad Lietuvoje prekybos žmonėmis aukoms trūksta pagalbos

Seime rengiant diskusiją, kaip kovoti su prekyba žmonėmis, nevyriausybinės organizacijos pastebi, kad Lietuvoje aukoms trūksta pagalbos ir dažnai nukentėjusieji neturi į ką kreiptis.

Vyriausybė siūlo savivaldybėms šią problemą spręsti koordinuojant darbą.

Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė pastebi, kad įvairūs valdžios planai padėti nukentėjusiems ilgai neįgyvendinami ir daug aukų lieka neatpažintos, nes joms trūksta informacijos ir neturi į ką kreiptis pagalbos.

„Pagalbos sistema silpnai organizuota regionuose, pavyzdžiui, kokio tolimo Skuodo gyventojas, norintis gauti specializuotą pagalbą, turėtų kreiptis į Klaipėdą. Tokie pagalbos organizavimo trūkumai neleidžia atpažinti daug aukų“, – perspėja specialistė.

Pasak specialistų, šalia tradicinių prekybos žmonėmis formų kaip priverstinis darbas ir prostitucija, daugėja atvejų, kai pažeidžiami asmenys išnaudojami darant nusikaltimus ar fiktyvioms santuokoms.

Be to, pastaraisiais metais Lietuvoje vis dažniau aukomis tampa  žmonės iš Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos ir kitų šalių.


Šiame straipsnyje: prekyba žmonėmisaukospagalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių