Quantcast

Krašto apsaugos ministerija siūlo kelti karių atlyginimus

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija (KAM) siūlo keisti karių tarnybos apmokėjimo sistemą bei pagerinti jų socialinę apsaugą, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Karių atlyginimai dėl reformos didėtų 10–30 proc. Taip pat siūloma pertvarkyti karių tarnybinių atlyginimų sistemą į ją įvedant koeficientus, kurie priklausytų nuo tarnybos metų, ruošiamasi pakoreguoti ir atlyginimų priedus.

Taip pat krašto apsaugos sistemoje norima leisti steigti karių vaikų dienos centrus, leisti KAM apmokėti sveikatinimo veiklos paslaugas, visų pirma psichologų, sužeistiems kariams.

Reformai įgyvendini reikėtų beveik 84 mln. eurų. Tikimasi, kad pokyčiai motyvuotų rinktis profesinę tarnybą.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas dienraščiui teigė, kad lėšos karių atlyginimams didinti, jų socialinėms garantijoms įtvirtinti turėtų būti skirtos iš didesnio krašto apsaugos sistemos finansavimo.


Šiame straipsnyje: kariaiatlyginimaiKAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O ką Švietimo ministerija, nesiūlo švietimo sistemos darbuotojams atlyginimų kelt?.. O Sveikatos ministerija, Vidaus reikalų ministerija?.. o ir - negi kelių remontuot nereikia, negi nereikia ūkio kelt?.. - aišku kai kliedima TIK apie bombas, kai norima su jomis pažaist - visa kita niekais iškart virsta. Tai - GAL geriau mums visiems būtų kažkaip tas bombas užraukt?.. nes jų žemėse ir tai dar daugiau nei reikia.

Anonimas

Anonimas portretas
Esant realiam konfliktui su viešai propaguojamu priešininku vaikučiai net nesuprastų ,kad jų jau nėra, o dabar tegu linksminasi už mokesčių mokėtojų pinigus.

taigi

taigi portretas
Tokiu tempu greitai nebus ką gynti, o tuos vaikėzus per 10 minučių "nuneštu" .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių