Quantcast

Kovo 11-osios signatarai pasijuto atstumti valstybės atkūrimo šventėje

  • Teksto dydis:

Minint valstybės atkūrimo šimtmetį, Kovo 11-osios akto signatarai pasijuto atstumti.

Kvietimų į oficialius šventės renginius negavę signatarai garbingą jubiliejų ketina paminėti savarankiškai, rašo „Lietuvos žinios“.

Signatarų klubo prezidentės Birutės Valionytės teigimu, 1990 metų kovo 11 dieną aktą dėl Nepriklausomos valstybės atstatymo paskelbę signatarai niekada nekviečiami į jokį oficialų Prezidentūros renginį. „Ir šį kartą gatvėje galėsime pasiklausyti iš Signatarų namų balkonėlio sakomų kalbų, vakare su visa tauta pasižiūrėti koncertą Katedros aikštėje. O juk daugeliui signatarų jau per 80 metų, jie sunkiai vaikšto“, – teigė B. Valionytės. Jos nuomone, signatarai į Prezidentūrą turėjo būti pakviesti ir trečiadienį į Vasario 16-osios akto perdavimo ceremoniją.

Prezidentės spaudos tarnyba paaiškino, kad į šią ceremoniją kviesti Vasario 16-osios akto signatarų giminaičiai, Seimo pirmininkas ir premjeras, buvę Lietuvos valstybės vadovai, užsienio reikalų ir kultūros ministrai, Bažnyčios atstovai. „Renginyje taip pat dalyvavo Vokietijos diplomatų delegacija“, – signatarų nepakvietimą paaiškino Prezidentūra.

Už borto palikti signatarai nutarė surengti savą Vasario 16-osios minėjimą. Pasak Signatarų klubo kanclerio Stasio Kašausko, į jį pakviesti Latvijos, Estijos, Ukrainos signatarai, su kuriais nuo seno palaikomi draugiški ryšiai. „Į savo minėjimus visuomet kviečiame ir Vasario 16-osios akto signatarų gimines“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Švęskit su tauta

Švęskit su tauta portretas
Šventė mūsų visų, tai ir būkite su visaias, negi be privilegijų gyventi negalite ? Buvo karo veteranai, vėliau visokie afganistaniečiai, dabar jau signatarai nori spec. sąlygų. Gal jau ne tas laikas.

kr

kr portretas
niekam idomios tos sventes svarbu iseigine gavom..nes zmones nusivile laisve .darbu nera o jai yra tai vergauja .jaunimas visai nesupranta tuos 91 metus .

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuvos rusifikacijos variklis yra stumiamas godumo. "Neoficialiai kalbama, kad Ukrainos rusui Lietuvoje užtenka mokėti 30 eurų už darbo dieną. Šių pinigų pakanka jo kukliam pragyvenimui ir dar galima porą šimtinių – vidutinį atlyginimą nedarbo kamuojamoje Ukrainoje – nusiųsti šeimai. Ar visi šie pinigai „prasisuka“ pro mūsų mokesčių sistemą kukliai nutylima." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių