Quantcast

Korupcijos byloje suimti teisėjai paleidžiami į laisvę

Korupcijos byloje teisėjai – Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Konstantinas Gurinas, Valdimaras Bavėjanas, Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskas bei advokatai Giedrė Cimbolienė ir klaipėdietis Marius Navickas, pasibaigus kardomosios priemonės terminui – suėmimui 10 dienų, – paleidžiami į laisvę.

„Visiems asmenims, kurių atžvilgiu buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas 10 dienų, paleidžiami“, – Eltai sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Ta pati kardomoji priemonė buvo skirta ir Aukščiausiojo Teismo teisėjui Egidijui Laužikui, bet vasario 22 d. Vilniaus apygardos teismas patenkino E. Laužiko skundą ir panaikino vasario 21 d. Vilniaus m. apylinkės teismo duotą leidimą skirti jam kardomąją priemonę – suėmimą 10 dienų.

Kardomoji priemonė – suėmimas 10 dienų buvo skirta ir Lietuvos apeliacinio teismo teisėjui Viktorui Kažiui, bet šis taip pat buvo paleistas į laisvę ketvirtadienio vakarą.

Vykdant teismo sprendimą šiems įtariamiesiems prokuroro nutarimu skirta kita kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei nurodymas nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų yra pareikšti iš viso 33 asmenims. Tarp jų – 8 teisėjams, 6 advokatams, Druskininkų merui, jo padėjėjui bei kitiems. Praėjusią savaitę Vilniaus m. apylinkės teismas skirtingiems terminams buvo leidęs suimti 19 įtariamųjų.

Įtariama, kad už palankius įvairius teisėjų sprendimus galimai mokėti ir žadėti kyšiai, kurių sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 000 eurų. Sutartų kyšių suma gali siekti iki 400 000 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balamutas

Balamutas portretas
Apsimokėjo, tad ko šia juos šert, lai eina toliau daryt pinigus. Nu buvo toks sutrikimas, norėjo nusukt sau pinigėlių, nu buvo... bet dabar perspėti, pasižadėjo nesukčiaut, tad ir paleido toliau dirbt savo kilnų darbą.

Anonimas

Anonimas portretas
Ka as jums sakiau, kad uz savaites VISI vaikscios laisveje. Ar dar tikite TEISMAIS ir TEISINGUMU Lietuvoje? Jeigu tiki esi paskutinis asilas ir pridurkas arba teiseju, advokatu prokuroru, prezidenturos ir partiniu gauju MAFIJOS giminaitis.

Sūduvis

Sūduvis portretas
PIŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių