Quantcast

Konservatoriai vietoje E. Vareikio į delegaciją ETPA siūlys kitą atstovą

Opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija į Seimo delegaciją Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA) vietoje Egidijaus Vareikio siūlys kitą atstovą.

"Mes pavasario sesijoje E.Vareikį siūlysime keisti kitu mūsų frakcijos atstovu, tai bus gera proga ir socialdemokratams apsispręsti, (ar jiems priimtina - red.) kad jų koalicijai, taigi ir socialdemokratams, atstovautų Petras Gražulis", - pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė TS-LKD pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. Pasak jo, frakcija dar neapsisprendė, kas pakeis E.Vareikį.

Konservatorius per spaudos konferenciją taip pat kritikavo valdančiuosius, kurie į ETPA delegaciją yra įtraukę homofobiškais pareiškimais ir akcijomis pagarsėjusį frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūną P.Gražulį.

"Kaip ir galima buvo tikėtis, ETPA P.Gražulis sužibėjo. Sugebėjo ir grįžęs į Lietuvą paaiškinti, kodėl nesutaria su delegacijos vadove socialdemokrate Birute Vėsaite. Iš tikrųjų P.Gražulis tampa tikruoju šios koalicijos simboliu - vulgarus popsas, taikymasis į žmonių primityviausias emocijas, niekaip intelekto nesugadinta laikysena ir elgsena, ir aršus antieuropietiškumas ir neslepiama simpatija šiuo klausimu Kremliui, ir visa tai valdančiosios koalicijos balsais išsiunčiama į užsienį reprezentuoti Lietuvą", - kalbėjo A.Kubilius.

Žiniasklaida pranešė, jog išvykęs su ETPA delegacija P.Gražulis Strasbūre gyrė Rusiją už homofobiškus įstatymus. Grįžęs jis išplatino pareiškimą, kuriuo tvirtino buvęs apšmeižtas.

Opoziciniai konservatoriai E.Vareikį keičia kitu atstovu, nes yra priimtas sprendimas jo nekomandiruoti į užsienį. E.Vareikis pernai keliskart buvo įsipainiojęs į incidentus, susijusius su alkoholio vartojimu, o į Seimą po kelių mėnesių pertraukos grįžo baigęs gydymo kursą. Parlamentaras BNS sakė, kad jam buvo diagnozuota depresija.

Konservatoriai jam buvo pasiūlę apsispręsti, ar po minėtų įvykių jis gali toliau dirbti parlamente, ir E.Vareikis nusprendė likti. Konservatorių vadovybė tuomet patvirtino, jog šios kadencijos metu jis nebus išleidžiamas į užsienį.

E.Vareikis į parlamentą išrinktas pagal TS-LKD sąrašą.


Šiame straipsnyje: TS-LKDETPAEgidijus Vareikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaronimas

Jaronimas portretas
Neskriauskite E. Vareikio!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių