Quantcast

Konkursą į Vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovus laimėjo viceministras

  • Teksto dydis:

Teisingumo viceministras socialdemokratas Julius Pagojus šią savaitę laimėjo konkursą į Teisingumo ministerijai pavaldžios Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus pareigas.

Anot ministerijos, kuriai vadovauja socialdemokratas Juozas Bernatonis, institucijos vadovo konkurse be J.Pagojaus dalyvavo penki asmenys.

„Valstybės tarnybos departamente vykusiame Vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus konkurse vadovo vietą pretendavo užimti šeši asmenys. Konkursą laimėjo Julius Pagojus“, - rašoma Teisingumo ministerijos BNS pateiktame atsakyme.

Ministerija teigia, kad „konkurso dalyvių žinias ir kompetencijas vertino nepriklausoma penkių žmonių komisija, kurios sudėtyje buvo Valstybės tarnybos departamento, Vyriausybės, Lietuvos teisininkų draugijos ir Teisingumo ministerijos atstovai. Stebėtojų teisėmis konkurse dalyvavo nevyriausybinių organizacijų atstovai“.

Konkurso sąlygose buvo nurodyta, kad siekiantis tapti Vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriumi asmuo turi turėti ne trumpesnę kaip trejų metų teisinio darbo patirtį ir ne mažesnę kaip trejų metų vadovaujamo darbo patirtį.

28-erių J.Pagojus 2011 metais įgijo teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, 2012 metais taip pat Vilniaus universitete įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį. 2012 - 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro J.Bernatonio patarėju, o nuo 2014 metų eina teisingumo viceministro pareigas.

J.Pagojaus veiklos sritys Teisingumo ministerijoje yra nacionalinės teisinės sistemos plėtra, civilinė teisė, civilinis procesas, notariatas, advokatūros veikla, antstolių funkcionavimas, religinių bendruomenių ir bendrijų registravimas ir veikla, politinių partijų steigimasis, registravimas ir veikla, rinkimų sistemos reguliavimas bei ministro valdymo sričiai paskirtų valstybės registrų ir informacinių sistemų veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių