Quantcast

Kokių naujovių aukštajame moksle gali tikėtis būsimieji studentai?

  • Teksto dydis:

Iki liepos 19 d. galima teikti prašymus į pirmosios pakopos studijų programas. Kokios naujovės laukia stojančiųjų šiais metais?

Kaip sako Švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas, studijos įstojusiems šiemet turėtų būti įdomios, nes reformuojama Lietuvos aukštojo mokslo sistema. Dėl to stambės universitetai, studijų programose bus daugiau studentų, taip pat, kaip tikisi viceministras, susitelks stipresni moksliniai kolektyvai.

„Pastebime, kad dabar dalis studentų užuot studijavę, dirba. Viena vertus, norėtume, kad studijos būtų studijomis – vadinasi, studentai laiką leistų auditorijose, bibliotekose, laboratorijoje. Kita vertus, reikia sustiprinti paramą studentams, kad jie galėtų studijuoti, nes apie pusę įstojusiųjų sako, kad jie negalėtų studijuoti, jeigu nedirbtų, nes neturi tam pakankamai lėšų“, – pasakoja G. Viliūnas.

Pasak jo, po metų ar pusantrų studentai jau turėtų susilaukti paramos priemonių, kurios leistų susitelkti į studijas ir neieškoti darbo.

Kauno technologijos universitetas jau pradeda įgyvendinti pokyčius – šiemet pristato bakalauro studijų programą, kuri truks tik 3 metus.

Plačiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių