Quantcast

Kitą savaitę sulauksime beveik 30 laipsnių karščio

Nors šį šeštadienį dar nelepins šiluma, bet debesys jau ims sklaidytis, ir sekmadienį sulauksime 20–25 laipsnių šilumos. Kitą savaitę temperatūra vis kils ir antroje jos pusėje priartės prie 30 laipsnių.  

LRT RADIJUI sinoptikas Vytautas Sakalauskas sako, kad šį šeštadienį laukia orų permainos, nes ciklonas, kuris atnešė į Lietuvą drėgnus ir vėsius orus, jau traukiasi į šiaurę, o iš pietvakarių link Lietuvos pasuko aukšto atmosferos slėgio sūkurys.

Šeštadienį, pasak V. Sakalausko, „debesų dar bus, bet daugės pragiedrulių, vakarop debesys jau skubės sklaidytis“. Didesnio lietaus nenumatoma, vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų 6–11 m/s greičiu.

Malonesnė temperatūra Lietuvos šeštadienį dar nepasieks: įdienojus bus 16–19 laipsnių šilumos ir tik kai kuriose Pietų Lietuvos vietovėse galima tikėtis 20 ar 21 laipsnio.

Sinoptiko teigimu, sekmadienį debesų bus nedaug, sausa, nebent naktį kai kur pasirodys rūkas, nes vėjas bus silpnas. „Tiesa, naktis neypatingai šilta – 6–11 laipsnių šilumos ir tik prie jūros pakrantėje – 12–14 laipsnių. O štai diena bus maloni, rami ir jau šilta – 20–25 laipsniai“, – prognozuoja V. Sakalauskas. 

Kitą savaitę temperatūra vis kils ir antroje jos pusėje priartės prie 30 laipsnių karščio.


Šiame straipsnyje: oraišilumakarštisvasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių