Quantcast

Kilstels algas ir Valstybinės lietuvių kalbos komisijos nariams?

Seimas svarstys siūlymą kelti algas Valstybinės lietuvių kalbos komisijos (VLKK) vadovams ir nariams.

Antradienį po pateikimo 54 balsais už, keturiems Seimo nariams buvus prieš ir 39 susilaikius pritarta tokiai „valstietės“ Aušros Papirtienės registruotai pataisai. Toliau projektą svarstys Seimo komitetai.

A. Papirtienė siūlo VLKK perkelti į kitą eilutę valstybės pareigūnų užmokesčio įstatyme šalia Viešųjų pirkimų, Ryšių reguliavimo tarnybų, Lietuvos radijo ir televizijos, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijų bei kelių kitų institucijų.

Tai reikštų, kad didėtų VLKK narių pareiginės algos koeficientai – pirmininkui nuo 9 iki 12,3, narių – nuo 7 iki 9,5, atitinkamai pareiginė alga, t.y. be priedų, augtų nuo 1192 iki 1629 eurų pirmininkui, nuo 927 iki 1258 eurų nariui (iki mokesčių).

A. Papirtienė sakė VLKK perkelti į kitą eilutę siūlanti dėl „darbo sudėtingumo ir svarbos, didelio darbo krūvio formuojant valstybinės kalbos politiką, (...) tuo parodant šios komisijos svarbą ir ją ištraukiant iš kitų institucijų bevardžio sąrašo“.

Parlamentarė teigė, kad algoms pakelti reikės 7 tūkst. eurų, tačiau papildomų biudžeto lėšų tai nepareikalaus – atlyginimai bus keliami iš vidaus resursų, paėmus iš programoms skirtų lėšų.

„Aiškinantis su VLKK, ar papildomi biudžeto asignavimai bus reikalingi, išsiaiškinta, kad tikrai nebus reikalingi, jiems užteks vidinių resursų. Tam reikėtų papildomai daugiausiai 15 tūkst. eurų, bet, kadangi nėra pavaduotojo, užtektų ir 7 tūkst. eurų“, – sakė A. Papirtienė.

„Ji (VLKK – BNS) turi būti deramame lygyje su visomis kitomis komisijomis, o ne nugrūsta kažkur į paraštes“, – argumentavo „valstietė“.

Socialdemokrato Algirdo Syso siūlymu paprašyta Vyriausybės išvados, nes atlyginimų kėlimas gali pareikalauti papildomų lėšų iš biudžeto.

„Stebuklų nebūna, tik katinas Bazilijus sakė paimti auksinį, užkasti po medžiu ir ryte daug auksinių ant medžio pasirodo“, – sakė socialdemokratas.


Šiame straipsnyje: VLKKkomisijos nariaialgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šis straipsnis klaidina. VLKK nariai - neetatiniai, jokių algų negauna.

Algis

Algis portretas
Už lietuvių kalbos slavinimą?Trakai,žaislas ir taip toliau.Lietuviai taip nesako.

uz ka jiems kelt tas algas ???

uz  ka jiems  kelt  tas  algas  ??? portretas
uz lietuviu kalbos darkyma ?? naujodaru kurima ???ar anglu kalbos vietoj gimtos lietuviu kalbos --propogavimma ??
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių