Quantcast

Keturios į Lietuvą atvykusios pabėgėlių šeimos aplenkė Ruklą

  • Teksto dydis:

Keturios birželį į Lietuvą pagal Europos Sąjungos (ES) programą atvykusios sirų pabėgėlių šeimos aplenkė Ruklos pabėgėlių priėmimo centrą ir iš karto įsikūrė šalies didmiesčiuose, pranešė už jų integraciją atsakingi pareigūnai.

Iki šiol visi į Lietuvą atvykstantys pabėgėliai kelis mėnesius turėdavo gyventi Rukloje, tačiau Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šį pavasarį paskelbė išbandysianti integracijos modelį, kai į šalį atvykstantys migrantai iš karto apsigyvena savivaldybėse.

„Iš 11 birželį į Lietuvą atvykusių pabėgėlių šeimų keturios iš karto persikėlė į savivaldybes“, - BNS sakė socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Gabija Vitkevičiūtė.

Pasak jos, po vieną pabėgėlių šeimą įsikūrė Vilniuje ir Klaipėdoje, likusios dvi gyvena Kaune.

Šią savaitę į Lietuvą buvo perkelta dar viena sirų šeima iš penkių asmenų, jie yra įsikūrę pabėgėlių priėmimo centre Rukloje.

Šiuo metu vykdydama ES programą Lietuva iš Italijos, Graikijos ir Turkijos yra perkėlusi 349 asmenis. Dauguma pabėgėlių yra išvykę iš šalies.

Prieš beveik dvejus metus Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ar Eritrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

b

b portretas
net akis nenori žiūrėti ir matyti, matote rukloj vieta atranda savo sanitarus bonžukus nėra kur dėti vargsta po šiukšliu konteinerius lenda kasnio ješko ir rades toj į burna kiša kas atsakys už tą blogi daroma savo piliečiui, von visus iki vieno apsėjo žiurėkime kokio lygio vaikais apsikroves šiknos nesulaiko o tie buliai kiša ta štolica nors ir apsišikusi bet gymdo ir rėkia pagelbos blogis užkariavo bėgam ten bėgam ten tik ne ten kur ju namai tėvynė ,tegul dirba stato kovoja jauni rodo ką moka bet neišmokos iš mūsų reikalauja mes ten koloniju neturėjome ir nieko neatimti nereikia ašaru matote vaikais apsikrove ir gailesti rodo mums ,užtenka eik namo jauna esi gyvenk stenkis ir gyvenk, bastą ,., o tie pamidorai kurie jos čia tempia tegul iš savu pinigu maityna ir augina ,gana ,

Albinas

Albinas portretas
Ko i rusija nebega,juos juk rusai islaisvina.

as ju nekvieciau

as ju nekvieciau portretas
o kas kvietes atsakys.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių