Quantcast

Ketinama stiprinti pilietiškumo ir patriotizmo ugdymą

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos bei Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos šaulių sąjunga trečiadienį Vilniuje pasirašys sutartį dėl vaikų ir jaunimo pilietiškumo, patriotiškumo, tautiškumo ugdymo.

Bendradarbiavimo sutartį trečiadienį Krašto apsaugos ministerijoje pasirašys krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis bei Lietuvos šaulių sąjungos vadas atsargos pulkininkas leitenantas Liudas Gumbinas.

„Dirbsime kartu tiek ugdant mokinius pamokų metu, tiek rengiant stovyklas, būrelius, užsiėmimus. Pirmą kartą bus sukurta šalies gynybai skirto pasirenkamojo dalyko programa – iki šiol tokio dalyko bei jam parengtų mokymo priemonių neturėjome. Svarbu, kad ypatingas dėmesys bus skiriamas mokytojų kvalifikacijos tobulinimui nacionalinio saugumo ir gynybos klausimais“, – teigė švietimo ir mokslo ministras D.Pavalkis.

Šia sutartimi Krašto apsaugos ministerija įsipareigos teikti pasiūlymus dėl vaikų ir jaunimo ugdymo nacionalinio saugumo ir gynybos srityje, rengti švietimo įstaigoms informacinę medžiagą apie galimybes rinktis kario profesiją, organizuoti kvalifikacinį mokymą mokytojams, skatinti švietimo ir Krašto apsaugos sistemos institucijų bendradarbiavimą vaikų ir jaunimo neformaliojo šveitimo veikloje.

Švietimo ir mokslo ministerija savo ruožtu įsipareigos atnaujinti bendrąsias programas, konsultuotis nacionalinio saugumo ir gynybos klausimais, bendradarbiauti su Krašto apsaugos ministerija rengdama pasirenkamojo dalyko, skirto šalies gynybos tematikai, programą.

Lietuvos šaulių sąjunga skatins ir informuos mokytojus ir mokinius apie galimybes įsitraukti į Lietuvos šaulių sąjungos veiklą, inicijuos ir rems jaunųjų šaulių būrelių veiklą mokyklose, organizuos bendrą Lietuvos šaulių sąjungos, vaikų ir jaunimo veiklą.

Vado teigimu, šiuo metu Lietuvos šaulių sąjungai priklauso daugiau nei 3500 jaunuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių