Quantcast

Kelionę po šalies mokyklas pradėjo Kalėdų karavanas

  • Teksto dydis:

Gruodžio 7 d. iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinės startavo legendinis, jau 17-as Kalėdų karavanas. Aplankęs LR Prezidentūrą, Seimą, Vyriausybę, jis trumpoms išlydėtuvėms stabtelėjo ir Vilniaus Rotušės aikštėje, iš kurios iki gruodžio 10 d. keliaus per šalies miestus, lydimas žymių šalies sportininkų.

Kalėdų karavanas dovanoja šalies mokykloms sporto inventoriaus bei taip padeda sudaryti geresnes sąlygas sportuoti ne tik moksleiviams, bet ir bendruomenėms. Su šia misija iš Vilniaus Rotušės aikštės Kalėdų karavaną į kelionę išlydėjo ilgamečiai projekto globėjai J. E. prezidentas Valdas Adamkus ir jo žmona Alma Adamkienė, projekto partnerių – LTOK ir bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ - atstovai, olimpiečiai plaukikė Lina Kačiušytė, irkluotojai Ričardas Nekrošius ir Milda Valčiukaitė, lengvaatletės Airinė Palšytė ir Diana Lobačevskė, o taip pat Vilniaus miesto vicemeras Linas Kvedaravičius.

Savo kalėdinius sveikinimus milžiniškame atvirlaiškyje jie siunčia Prienams, kur iš Vilniaus vyksta karavanas. Čia jis kartu su linkėjimais bus perduotas miesto gyventojams, susirinkusiems į miesto Kalėdų eglės įžiebimo šventę.

„Džiaugiuosi, kad karavanas jau 17 metų keliauja per Lietuvą, lanko mokyklas, teikia džiaugsmą vaikams ir esu dėkingas visiems, kurie prisideda prie jo“, - sakė J. E. Prezidentas Valdas Adamkus kartu su p. Alma siųsdami visiems šiltus žodžius artėjančių Kalėdų proga.

Linkėdamas visiems būti aktyviems ir pamėgti sportą LTOK viceprezidentas Romas Bakutis teigė, jog sportavimo ir sveikos gyvensenos įpročiai, įdiegti jauname amžiuje, išlieka visam gyvenimui, todėl labai svarbu pasirūpinti, kad vaikai mokyklose turėtų visas reikiamas priemones išbandyti ir užsiimti kuo įvairesnėmis sporto šakomis. Pasak bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ atstovės Gabrielės Šerėnienės, pagalba mokykloms svarbi dar ir dėl to, kad jos dažnai yra visų miestelio gyventojų susibūrimo vieta, todėl Kalėdų karavanas, kaip projektas, prisideda ir prie bendruomenių stiprinimo.

Kalėdų karavanas keliaus per Lietuvą gruodžio 7–10 dienomis ir paaukotas sportines dovanas, kuriomis prie projekto prisidėjo LR institucijos, LTOK, bendrovės „Maxima“, „Sportland“, „Audimas“, „Vichy vandens parkas“, krepšinio komanda „Perlas-MRU“, įteiks 21-ai mokyklai. Karavanas aplankys Raseinius, Klaipėdą, Kretingą, Marijampolę, padės įžiebti Kalėdų eglutes Prienų, Kelmės ir Alytaus miestų aikštėse.

Per 16 veiklos metų Kalėdų karavanas aplankė ir surengė šventes daugiau nei 90 Lietuvos miestų, paaukotomis lėšomis prisidėjo prie 8 mokyklų stadionų ir sporto salių renovacijos, o dovanos ir sporto inventorius atiteko daugiau nei 140 Lietuvos mokyklų.

Kalėdų karavano Gruodžio 7 d. maršrutas Vilniuje:

11.00 – LTOK būstinė

11.30 – LR Seimas

11.40 – LR Vyriausybė

11.50 – LR Prezidentūra

12.00 – Vilniaus Rotušės aikštė

Išvykimas į Prienus

17.00 – Prienų miestas

2016 metų Kalėdų karavano maršrutas:

Gruodžio 8 d.

13.00 val. – Raseiniai, Žemaičio aikštė

16.00 val. – Kelmė, Laisvės gynėjų aikštė

Gruodžio 9 d.

13.00 val. – Klaipėda, Teatro aikštė

16.00 val. – Kretinga, Rotušės aikštė

Gruodžio 10 d.

13.00 val. – Marijampolė, J.Basanavičiaus aikštė

16.00 val. – Alytus, Rotušės aikštė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunu. O kaip su Lietuvos kaimais ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių