Quantcast

Kelionė po Palangą – išbandymas

Kelininkai šią savaitę pradėjo braižyti automobilių ir dviratininkų judėjimo schemą Palangos centre. Iki vasaros sezono starto, kuris bus skelbiamas po pusantros savaitės, kurorto centrinė gatvė pasikeis neatpažįstamai.

Automobilių eismas Vytauto gatvėje centrinėje miesto dalyje vyks tik viena kryptimi.

Važiuojant nuo Šventosios pusės miesto centro link, Vytauto gatvėje dvipusis automobilių eismas baigsis ties Druskininkų gatve.

Šioje vietoje dalis važiuojamosios dalies bus atiduota dviratininkams.

Paprastai tariant, gatvė bus padalyta į tris dalis. Vidurine eismo juosta važiuos automobiliai, dešinėje bus palikta juosta automobilių stovėjimui, o kairėje esančioje juostoje važiuos dviratininkai.

Dvipusis eismas prasidės ties sankryža su S.Dariaus ir S.Girėno gatve.

Palangos policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Kęstutis Bončkus tikino, kad idėja kurorto gatves užleisti dviratininkams yra sveikintina.

"Būtų mano valia, aš iš viso uždrausčiau automobilių eismą. Tai yra kurortas, automobilių turėtų būti kuo mažiau. Tiesa, dažniau incidentai nutinka tarp dviratininkų ir pėsčiųjų. Pėstiesiems nesaugu", – pastebėjo K.Bončkus.

Policijos pareigūnas tikino, kad kai kuriems vairuotojams gali kilti nesklandumų, kai jie bandys pasukti į kairę.

"Vairuotojas turės praleisti dviratininkus, kurie juda ta pačia kryptimi kairėje esančioje eismo juostoje, ir tuos, kurie važiuoja tiesiai. Gali būti nesusipratimų, tačiau yra šoninio matymo veidrodėliai, teks būti atidiems", – pabrėžė K.Bončkus.

Antras momentas, kuris jau dabar siutina automobilių vairuotojus, yra tokios situacijos, kai dešinėje esančioje eismo juostoje, kuri bus palikta stovėjimui, vairuotojai negalės rasti laisvos vietos.

"Taip, pervažiavę Vytauto gatvę ir neradę tinkamos vietos, jie turės sukti ratu, apvažiuoti kvartalą ir vėl kartoti viską iš naujo", – sakė K.Bončkus.

Policijos pareigūnai dar svarsto, ar neteks siūlyti centrinėje miesto gatvėje riboti automobilių greitį.

Panašu, kad pokyčiai įneš sumaišties. Vytauto gatvėje ties Kurhauzu neseniai buvo pastatyti automobilių stovėjimą draudžiantys ženklai, tačiau šiltų orų į pajūrį atvilioti miesto svečiai jų nepaiso ir stato automobilius draudžiamoje zonoje.

"Buvo nuspręsta drausti stovėjimą nedideliame ruože ties Kurhauzu ir koncertų sale. Matyt, ne visi paiso kelio ženklų, reikės mums pasižiūrėti", – teigė K.Bončkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Atvykę automobiliais Vytauto g. ir pamatę draudžiamą ženklą ties Dariaus ir Girėno g. niekur nedingsta,vis tiek nuvažiuoja iki galutinio adreso aplinkeliais pvz. Birutės ar Plytų gatvėmis. Tai ekloginis nusikaltimas - didinti kurorto užterštumą verčiant vairuotojus važiuoti ilgesnius atstumus.

niekinamas žmogus

niekinamas žmogus portretas
Palangos valdžiai vietiniai gyventojai nerūpi. Jiems rūpi tik babkės, kurias suveža buduliai. Gėda Vaitkui.

Nu nu

Nu nu portretas
bončkučių palanga...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių