Quantcast

Kėdainiuose – suremontuota policijos areštinė

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose nuo kitų metų sausio sulaikytieji bus uždaromi į naujai suremontuotą policijos areštinę.

Pasak policijos pranešimo, neoficialiame atidaryme ketvirtadienį dalyvavęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Evaldas Lašinskas sakė, kad į Kėdainių areštinės remontą investuota arti milijono litų.

„Tokios investicijos reikėjo, kad būtų labiau užtikrintos sulaikytų asmenų teisės ir laisvės, taip pat, kad būtų pagerintos darbuotojų darbo sąlygos, kurios iki šiol buvo, galima sakyti, siaubingos“, – sakė E.Lašinskas. Pasak jo, atidarius suremontuotą areštinę, bus taupomas pareigūnų laikas ir lėšos, nes nebereikės gaišti sulaikytuosius vežant į Kauno areštinę, taip pat nebereikės šioms kelionėms deginti degalų.

E.Lašinskas akcentavo, kad visa tai, kas bus sutaupyta, galės būti panaudota rajono teritorijoje įvykdytų nusikaltimų tyrimui, nusikalstamumo prevencijai, operatyviajam reagavimui.

Kėdainių rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Dirmeikis užtikrino, kad suremontuota areštinė visiškai atitinka šiuo metu tokioms įstaigoms taikomus reikalavimus. Gruodžio 5-ąją Policijos departamento komisija priėmė areštinės pastatą naudojimui.

Po remonto pasikeitė ir pastato išorė, teritorija ir kamerų vidus. Dabar dalis jos teritorijos aptverta aukšta metaline tvora, kuri neleis nepageidaujamiems asmenims vaikščioti palei kamerų langus. Pastarieji irgi dabar pastebimai pasikeitė: ant jų uždėti apsauginiai skydai, kurie atims galimybę pro langus perduoti neleistinus siuntinius areštinėje laikomiems žmonėms. Taip pat įrengta signalizacija, vaizdo stebėjimo sistema,kompiuterinė technika.

Visos kameros perdažytos, pastatytos naujos spintelės, įrengti vadinamieji „antivandaliniai“ klozetai, kurie yra vientisos konstrukcijos, pagaminti ne iš keramikos, o iš metalo, taigi atsparūs smūgiams, tyčiniam niokojimui.

Po remonto atnaujinti areštinės darbuotojų kabinetai, visiškai nusidėvėję baldai pakeisti naujais, suremontuotos buities patalpos, atsirado persirengimo spintelės, nupirktas naujas šaldytuvas, mikrobangų krosnelė.


Šiame straipsnyje: areštinėKėdainiaipolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių