Quantcast

Kas mėnesį – po tūkstantį pranešimų apie skriaudžiamą gamtą

  • Teksto dydis:

Valstybinė aplinkos apsaugos tarnyba (VAAT) šių metų pirmą ketvirtį gavo 3108 pranešimus apie aplinkosauginius pažeidimus. Tai net trečdaliu daugiau negu ankstesniais metais tuo pačiu laikotarpiu.

Didžioji dalis pranešimų buvo apie įvykius dėl sužeistų, partrenktų ar sužalotų laukinių gyvūnų, taip pat dėl laukinių gyvūnų, esančių nebūdingoje jiems aplinkoje, atklydusių į gyvenamąsias vietoves ar neišskridusių žiemoti paukščių.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius Lietuvos gyventojai taip pat daugiau nei 300 kartų į pareigūnus kreipėsi dėl deginamų atliekų. Bene kas antrą dieną buvo gaunami pranešimai ir apie neteisėtą žvejybą.

Vilniaus gyventojai į VAAT Pranešimų priėmimo ir aplinkosauginių ekstremalių situacijų valdymo skyrių kreipėsi 862 kartus, Kauno – 519, Klaipėdos – 383. Nedarbo metu gavę pranešimus apie skriaudžiamą gamtą, Aplinkos ministerijos regionų aplinkos apsaugos departamentų pareigūnai tirti įvykių šiemet buvo išvykę 378 kartus. 66 proc. visų išvykimų pasitvirtino ir pažeidimus pavyko užfiksuoti, o pažeidėjus nubausti – už brakonieriavimą, aplinkos teršimą, atliekų deginimą, netinkamą nuotekų ir srutų tvarkymą, neteisėtą miško kirtimą budintys pareigūnai administracinėn atsakomybėn patraukė beveik šimtą pažeidėjų.

Valstybinė aplinkos apsaugos tarnyba (VAAT) praeitą mėnesį praplėtė bendradarbiavimo sritis su Bendruoju pagalbos centru (BPC). Nuo šiol  VAAT bus nukreipiami pranešimai ir apie statinių avarijas, kurių metu užteršiama aplinka arba atsiranda tokios taršos grėsmė. Taip pat numatyta galimybė pasitelkti priešgaisrines gelbėjimo tarnybas, kai vykdomi gelbėjimo darbai, susiję su aplinkosaugos sritimi.

Aplinkosaugininkai kviečia žmones ir toliau aktyviai informuoti apie skriaudžiamą gamtą, aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimus bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai VAAT tel. (8 5) 273 2995.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių