Quantcast

Ministras: šarvuočius Lietuva renkasi iš daugiau nei dviejų pasiūlymų

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sako, kad Lietuva pėstininkų kovos mašinas renkasi iš daugiau nei dviejų pasiūlymų.

Taip ministras teigė po to, kai ketvirtadienio vakarą kariuomenės vadas LNK televizijai pareiškė, jog šarvuočius „bus turbūt renkamasi iš dviejų tiekėjų“.

„Šiuo metu dar turime platesnį pasiūlymų ratą, kurie yra vertinami“, - BNS penktadienį sakė ministras.

„Gal vadas turėjo savo vertinimą, kad jis renkasi iš dviejų, bet pati vertinimo skalė yra šiek tiek platesnė. Dar neturime galutinio sprendimo, kad svarstome tik du“, - sakė J.Olekas.

Tai ne pirmas kartas, kai kariuomenės vado ir krašto apsaugos ministro komentarai dėl šarvuočių įsigijimo išsiskiria.

Liepos mėnesį kariuomenės vadas pranešė, kad Krašto apsaugos ministerijos Gynybos resursų taryba pritarė  vokiškų „Boxer“ šarvuočių įsigijimui ir šis sprendimas bus derinamas su Valstybės gynimo taryba.

Praėjus kelioms valandoms po šios informacijos paskelbimo, ministras pareiškė, kad kol kas joks sprendimas nepriimtas, o prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnyba informavo, kad „dėl konkrečių įsigijimo kontraktų Valstybės gynimo taryba šaukiama nebus“.

Šarvuočių įsigijimas turėtų būti didžiausias sandoris Lietuvos kariuomenės istorijoje.

Pasak J.Oleko, prieš priimant sprendimą dėl šarvuočių, ketinama užbaigti projektą dėl vokiškų haubicų pirkimo. Anksčiau skelbta, kad Lietuva įsigys šešiolika savaeigių haubicų „Pzh2000“. Ministro teigimu, šiame projekte „artėjama prie sutarties pasirašymo“.

„Norime užbaigti projektą, kuris yra finalinėje stadijoje, su haubicom, ir tada priimti galutinį variantą dėl pėstininkų kovos mašinų. Neabejoju, kad šiais metais visus sprendimus priimsime“, - BNS sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių