Quantcast

Kariuomenė ieško vietos dviem brigados „Žemaitija“ batalionams

  • Teksto dydis:

Kariuomenė ieško, kur kurti neseniai įsteigtos brigados „Žemaitija“ du pėstininkų ir artilerijos batalionus.

„Ieškoma tiek potencialių naujų vietų, kur galėtų įsikurti nauji brigados „Žemaitija“ batalionai, tiek optimalių būdų, kaip greitai ir panaudojant minimalius materialinius resursus įrengti jiems funkcionuoti reikalingą infrastruktūrą“, – BNS sakė kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Mindaugas Neimontas.

Ieškodami vietos naujiems batalionams spalio pradžioje kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas ir Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys lankėsi Klaipėdoje, Klaipėdos rajone, taip pat Šilalės rajone ir Telšiuose.

Pasak M.Neimonto, šios vietovės vertintos atsižvelgiant į vietos strategiškumą, joje esančią infrastruktūrą ir komunikacijas, susisiekimo galimybes ir vietos savivaldybės paramą.

Jo teigimu, kalbėti apie galutinius sprendimus, konkrečius batalionų įkūrimo terminus ar planuojamas investicijų sumas dar yra per anksti. Pačius batalionus planuojama pradėti formuoti 2017 metais.

Karininkas sakė, jog tarp svarstomų bazių įrengimo būdų yra ir viešos ir privačios partnerystės (PPP) principas, sudarant sutartis dėl karinių bazių statybos ir jų nuomos.

Kariuomenės motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ pradėjo veikti šiais metais. Ją šiuo metu sudaro Klaipėdoje dislokuotas brigados štabas ir du pėstininkų batalionai, esantys Klaipėdoje ir Tauragės rajone. Per šiuos metus brigadą dar papildys štabo ir ryšių kuopos. Kitąmet planuojama pradėti formuoti dar dvi žvalgybos ir aprūpinimo kuopas.

Visos brigados formavimą planuojama baigti iki 2021 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Josef

Josef portretas
Svarbu daugiau auksiniu saukstu auksiniu pastatu ir tualetu juk uz milijonines vagystes dar nesedo nei vienas6

Artas

Artas portretas
Stai kas buna, kai prioretetai uztaisyti klaidingai. Gal pirma reikejo pasirupinti ekonomika, o tada ir butu pretekstas rupintis saugumu? Nebent kaz kas labai karo nori, juk ne paslaptis, kai vieni kariauja -kiti kala pinigus. Taip jau senai, visuose konfliktuose, cia tik musu silpnaprociai tokiu dalyku nesuvokia

Dainius

Dainius portretas
Janki, kariuomenė ir visuomenė viena ir tas pats :-)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių