Quantcast

Karių pratybose priešiškas pajėgas imitavo tikros kovos mašinos

  • Teksto dydis:

Tarptautinės pratybos „Medžiotojas 2017” (angl. Hunter) juda link pabaigos: nuo spalio 6 d. Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje šarvuotos technikos naikinimo būdus treniravosi Lietuvos ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kariai iš Vokietijos bei Norvegijos.

Šiuose prieštankinių padalinių mokymuose pirmą kartą buvo naudojamas „pajėgos prieš pajėgas“ metodas, kuomet priešiškas pajėgas imitavo tikros kovos mašinos – sąjungininkų iš Vokietijos ir Norvegijos tankai „Leopard“ ir pėstininkų kovos mašinos „Marder“ bei CV90.

Dvi savaites trukę mokymai sudaryti iš kovinių šaudymų koviniais šaudmenimis ir taktinių pratybų, kuomet tankų naikinimo specialistai treniravosi kartu su pėstininkais. Treniruotes stengtasi atlikti kiek įmanoma labiau realistiškomis sąlygomis – panaudojus lazerinę mūšio imitavimo sistemą „MILES“ ir specialius prieštankinių ginklų priedus kariai turėjo realią galimybę patikrinti, kaip mūšio sąlygomis veikia priešo tankų naikinimo taktika. Taktikos pratybose taip pat buvo treniruojami ir pėstininkai – mokytasi integruoti ir kuo efektyviau išnaudoti pėstininkų padaliniams priskiriamus prieštankinius vienetus.

Besibaigiant pratyboms tęsiami kovinio šaudymo pratimai – Lietuvos kariai, naudodamiesi koviniais šaudmenimis, treniravosi atlikti pasalą, o Vokietijos ir Norvegijos kariai atlieka šaudymus iš tankų ir pėstininkų kovos mašinų pabūklų. Savaitgalį prie besitreniruojančiųjų prisijungs ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai, atliksiantys šaudymus iš prieštankinių ginklų AT-4, „Carl-Gustav“ ir pabūklų PV1110.

Iš viso pratybose „Hunter 2017“ spalio 6-15 d. dalyvauja daugiau nei 600 karių.

Pratybos „Hunter 2017“ rengiamos kasmet nuo 2010 m. Jose Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų prieštankinių padalinių kariai kartu su sąjungininkais iš NATO atlieka kovinius šaudymus iš prieštankinių ginklų, atnaujina ir papildo prieštankinių padalinių valdymo ir taktikos žinias, studijuoja galimo priešo mechanizuotųjų ir tankų padalinių taktiką, dalinasi turima patirtimi.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Mums reikia kuo daugiau priestankiniu ir prieslektuviniu ginklu. Pas ta Kesta, tikriausiai, galvoje atominis sprogimas... :)

Kęstas

Kęstas portretas
Karingiesiems tautiečiams: Lietuvoje dabar dominuoja dvi pavojingos idėjos. Viena, kad kilus karui su Rusija, mes kaip nors pašaudysime ir apsiginsime. Antra, kad, reikalui esant, mes užpulsime Rusiją ir ją užkariausime. Abi idėjos yra grynos fantazijos. Realybė tokia, kad joks mūsų (NATO) karas su Rusija neįmanomas be branduolinių ginklų panaudojimo iš Rusijos ir iš NATO pusės. O kas bus toliau? "Ribotas branduolinis karas, apimantis mažiau nei 0,03 proc. pasaulio branduolinio ginklo, gali sukelti visuotinį badą, dėl kurio kiltų pavojus dviejų milijardų žmonių gyvybėms.

Kęstas

Kęstas portretas
Didelis branduolinis karas sukels momentinį ledo amžių, kuris nužudys daugumą žmonių.Daugiau nei penkis kartus mes išvengėme tokio likimo, nes, kaip kartą Robertas McNamara pasakė: "Mums pasisekė. Tai buvo grynas pasisekimas, sutrukdantis kilti branduoliniam karui "." Kartoju dar kartą: žus dauguma žmonių. Šansus išlikti turi nedaug laimingųjų atokiausiuose Žemės kampeliuose. Lietuva raketų prikimštame Baltijos regione nepaliks nė vieno žmogaus. Tai, ką jūs dabar darote, veda prie jūsų visų skaumingiausios mirties. Jūs esate avigalviai. Perduokit mano linkėjimus Vytautui Landsbergiui. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių