Quantcast

Kariai per pratybas išbandys naujas vokiškas haubicas

  • Teksto dydis:

Per pratybas Klaipėdos rajone kitą savaitę bus išbandytos naujosios Lietuvos kariuomenės iš Vokietijos įsigytos savaeigės haubicos „PzH2000“.

Pirmieji Lietuvos teritorijoje haubicų šūviai nuaidės antradienį brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone pratybų „Ugninis griausmas“ (angl. Flaming Thunder) metu, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Pratybose dalyvaus apie 1,1 tūkst. karių iš penkių NATO valstybių – Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Portugalijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų – ir minosvaidininkai iš Ukrainos.

Latvijos, Vokietijos ir Ukrainos kariai šiose Lietuvoje ketvirtus metus organizuojamose pratybose dalyvaus pirmą kartą.

Pratybos vyks 1–12 dienomis, kariai vykdys netiesioginės ugnies užduotis ne tik brg. gen. Povilo Plechavičiaus poligone, bet Silvestro Žukausko poligone Pabradėje bei Gaižiūnų poligone Jonavos rajone.

Pratybose šaudymus atliks jau šiuo metu rotacinėse pajėgose atvykę kariai su technika iš Vokietijos ir Portugalijos artilerijos padalinių, liepos pabaigoje pratyboms atvyko JAV ir Latvijos karinė technika, pirmadienį prisijungs ir ukrainiečiai.

KAM kviečia visuomenę susitikti su iš Klaipėdos į Pabradę vyksiančiais kariais, apžiūrėti karinę techniką: pratybų dalyvių technikos kolona trečiadienį sustos Raseiniuose ir Elektrėnuose.

Iš Vokietijos kariuomenės pirktos pirmosios savaeigės haubicos į Lietuvą buvo atgabentos birželio pabaigoje.

Pagal 2015 metais pasirašytą sutartį, Lietuva iš Vokietijos kariuomenės iš viso įsigijo 16 haubicų  „PzH2000“, 26 šarvuotas vadovavimo mašinas M577 ir šešis šarvuotus evakuatorius BPZ2, iš viso 53 technikos vienetus. Už šią techniką ir jos modernizavimą Lietuva sumokės beveik 60 mln. eurų.

Planuojama, kad visas priemones Lietuva gaus iki 2019 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valio

valio portretas
super kad perkam ,kas sako kad blogai ,tas tiesiog kvailys ,o gal net ir priesas ar isdavikas Lietuvos, laikas butu jau pirkti ir tankus su lektuvais, o dar geriau ,pripirkti kuo daugiau paprastos ginkluotes , kad karo atveju isdalinti visiems nuo 18 iki 55 metu ,kad turetu zmones kuo zalius zmogeliukus saudyti , tada jokie afonautai cia nelystu ....

Labai

Labai portretas
Gerai kad Lietuva įsigyja modernios ginkluotės, reikia stiprinti kariuomene ir ginkluote

Sauliukas

Sauliukas portretas
Ir vel rusai puola didziause rytu europos ubagyna.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių