Quantcast

Kapelionai rūpinsis visų Lietuvos pareigūnų sielovada

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerija ir Lietuvos Vyskupų Konferencija pasirašė susitarimą dėl kapelionų įsitraukimo į statutinių įstaigų veiklą.

Iki šiol kapelionai vykdė praktiką Lietuvos policijoje, o pagal ministerijos ir vyskupų susitarimą kapelionai rūpinsis ir Viešojo saugumo tarnybos, pasieniečių bei ugniagesių gelbėtojų sielovada.

Kaip teigiama ministerijos pranešime, kapelionai taip pat dalyvaus pilietiško ugdymo programose, statutinių įstaigų vykdomoje veikloje, skirtoje užtikrinti visuomenės saugumą.

„Tiek dvasininkų, tiek statutinių pareigūnų misija – tarnauti žmonėms, ir noriu pasidžiaugti, kad šiuo keliu nusprendėme eiti drauge, ne tik suteikdami galimybę mūsų pareigūnams turėti dvasios bičiulį, sielovadininką, bet ir vykdydami kartu nusikaltimų prevenciją“, – sakė Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas, pasirašęs susitarimą su Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininku, arkivyskupu Gintaru Grušu.

Susitikime pasirašyta ir šv. Mortos iniciatyvos įgyvendinimo gerų ketinimų deklaracija dėl bendro darbo užkertant kelią prekybai žmonėmis bei teikiant pagalbą nusikaltimų aukoms. Pagal deklaraciją žmonės, nenorintys apie savo problemas, patirtą prievartą kalbėti su policijos pareigūnais, turės galimybę bendrauti su kunigais, kurie teiks moralinę pagalbą, nukreips tinkamu keliu.

Kapeliono kandidatūrą siūlo Lietuvos Vyskupų Konferencija arba vietos ordinas, o jį skiria vidaus reikalų įstaigos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laisvamanis

laisvamanis portretas
ačiū, nereikia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių