Quantcast

Kaišiadorių rajone pagerbti su sovietų okupacija kovoję partizanai

Kaišiadorių rajono Kaugonių kaimas šeštadienį iškilmingai pagerbė krašto partizanus, kurie po Antrojo pasaulinio karo kovojo su sovietų okupantais už Lietuvos laisvę.

Iškilmingame renginyje po valstybės himno skambant varpų dūžiams buvo perskaityta per 30 iš šių apylinkių kilusių kovotojų ir tremtinių vardų.

Minėjimo organizatorių teigimu, būtent Kaugonių kaime prasidėjo Didžiosios kovos apygardos partizanų veikla, čia partizanavo žinomas partizanų vadas Jonas Misiūnas, turėjęs „Žalio velnio“ slapyvardį. Jis yra paskelbtas Kaišiadorių rajono garbės piliečiu.

Per minėjimą savivaldybės meras Vytenis Tomkus sakė, kad garbės piliečiu ateityje numatoma paskelbti ir partizaną Benediktą Trakimą – Genelį, vadovavusį kovotojų štabui.

„Ateis laikas ir Benediktui Trakimui – Geneliui tapti garbės piliečiu. Tą inicijuosime“, – renginyje sakė meras.

Stebint maždaug šimtui kaugoniškių ir kaimo svečių, partizanų atminimą šūvių salvėmis pagerbė kariai savanoriai, vėliau pranešimą apie laisvės kovotojus skaitė istorikas ir Seimo narys Arvydas Anušauskas, vyko koncertas.

Partizaninis karas Lietuvoje prasidėjo 1944 metais. Jį paskatino okupacinės sovietų valdžios represijos, trėmimai į Sibirą ir prievartinis šaukimas į Raudonąją armiją. Ginkluotas pasipriešinimas Lietuvoje tęsėsi iki 1953 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vata went home

Vata went home portretas
Silpnas kremliukas, nesugeba prieš partizanus kažką priešpaststyti, tik kaip skystablaudzis bailys rašinėti komentaruose, lyg nuo to kas nors pasikeis:) Prakišot, susitaikykite:)

Silpnas beretės

Silpnas beretės  portretas
atkirtis, silpnas..:D)

Raudonojo spaliuko košmaras

Raudonojo spaliuko košmaras portretas
Ei matrioškos, nusilenkti, šiknas jums išspardys partizanai.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių