Quantcast

Kaip vėlų vakarą išgelbėti kenčiantį beglobį keturkojį?

Net jei savo mieste ar miestelyje vėlų vakarą nerandate nedelsiant galinčio atvykti veterinaro, o prieglaudos – nebedirba, sužeistą beglobį ar apleistą keturkojį vis tiek galima išgelbėti, tereikia žinoti, kur kreiptis.

LRT Radijo klausytoja iš Pasvalio rajono sunerimusi dėl likimo valiai paliktų kenčiančių keturkojų, ypač – šaltais žiemos vakarais. „Kur kreiptis tokiu atveju, jei vėlų vakarą sužinai, kad kaimynystėje labai kenčia geriausias žmogaus draugas – šuo lūžusiomis kojomis, o šeimininkams tai nerūpi. Veterinarai nevažiuoja, vienas nuo kito „atsimušinėja“, įvairios gyvūnų prieglaudos nebedirba – belieka šuniui kančiose nusibaigti. Va jums ir rūpinimasis gyvūnais!“ – piktinasi moteris. 

Pasvalio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) viršininkas Vygaudas Bružas sako, kad tokiu atveju yra dvi galimybės. „[Galima] skambinti arčiausiai esančiam VMVT skyriui, o jei jau vėlus metas – VMVT. Taip pat, reikalui esant, galima iškviesti ir policiją“, – dėsto pašnekovas.

Konkrečiu atveju, pasak jo, moteris turėtų kreiptis į VMVT Pasvalio skyrių. „Tuomet imtumėmės veiksmų, važiuotume į ūkį, pas gyvūno savininką ir žiūrėtume, kas ten netinkama: ar badauja šuo, ar kitas gyvūnėlis. Atliktume tyrimą ir priimtume kažkokius sprendimus. Galų gale, jeigu žmogus kartais ir nebenori laikyti, tai ieškotume globos namų, kur galėtume jį patalpinti“, –  sako V. Bružas.

Jeigu savininkas gyvūno atiduoti nenori, tačiau juo taip pat nesirūpina, VMVT gali kreiptis į teimą. Pastarasis per tris dienas skubos tvarka turi priimti sprendimą, kaip elgtis toliau.

„Gali kreiptis darbo laiku tiesiogiai į tarnybą, o po darbo ar savaitgalį centrinė tarnyba turi skundų nuorodą, ten galima parašyti skundą, ir mes jį gauname. Budintis asmuo mus informuoja ir šeštadieniais, ir sekmadieniais – tiesiogiai“, – teigia V. Bružas.
VMVT Pasvalio skyriaus tel. nr. – 845134349.

VMVT visą parą veikiančios nemokamos linijos tel. nr. –  880040403.

Jeigu matote, kad prieš gyvūną smurtaujama arba ji kankinamas, galite skambinti policijai numeriu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių