Quantcast

Kaip užkirsti kelią patyčioms mokykloje?

  • Teksto dydis:

Patyčios – viena opiausių šių dienų problemų mokykloje, dėl kurios nukenčia tiek mokiniai, tiek mokytojai, tiek tėvai. Apie tai bus kalbama šį sekmadienį LRT TELEVIZIJOS laidoje „Tėvų susirinkimas“.

Kas kaltas dėl patyčių? Ar galima joms užkirsti kelią? Ką daryti tėvams, sužinojus, jog iš jų vaikų yra tyčiojamasi? Kaip patyčių problemą spręsti mokytojams? Kaip elgtis vaikams, pamačius patyčias mokykloje? Ką daryti, jei mokykloje pats patiri patyčias?

„Tėvų susirinkimo“ žiūrovai bus supažindinti su pasaulyje pripažinta „Olweus“ programa. Šios programos tikslas – mokyti visą mokyklos personalą atpažinti, pastebėti patyčias ir tinkamai į jas reaguoti. Šią programą Lietuvoje įgyvendina vis daugiau mokyklų.

Patyčios yra tyčinis, kartais net kas dieną besikartojantis veiksmas. Skriaudėjas supranta, kad savo veiksmais skaudina kitą ir daro tai sąmoningai. Kas kaltas dėl to? Gal paprasčiausia būtų kaltinti tik skriaudėjus?

Laidoje pasisakys ir pagalbos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ savanorių mokytoja. Psichologė aptars tėvų vaidmenį mokykloje atsiradus patyčioms, priežastis, kodėl vieni vaikai yra linkę tyčiotis iš kitų, kaip ši nemaloni patirtis atsiliepia suaugus.

LRT laidoje taip pat kalbama apie patyčias elektroninėje erdvėje. Užkirsti kelią  joms yra labai sunku – dažnai pričiupti skriaudėją reikia didelių pastangų. Vieša erdvė vis dažniau tampa minų lauku, kurio neišvengia daugelis vaikų, o pabėgti nuo piktų replikų tampa beveik neįmanoma.

Ar galėtų pasaulyje egzistuoti mokykla be patyčių, pašaipų, žeidžiančių pravardžių? Mokykloje, kurioje mokiniai, mokytojai gražiai sutartų, gerbtų vienas kitą? O gal tai tik svajonė, kuriai nelemta išsipildyti?

Apie patyčių problemą – jau sekmadienį, 17 val. Laidoje „Tėvų susirinkimas“ per LRT TELEVIZIJĄ.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RU

RU portretas
BUVO ir BUS.

as

as  portretas
O ka daryti jai mokytojai sukelia patycias mano vaikui mokytoja pasake kad jis per storas ir tipo maziau valgyt reiktu man tai skamba kaip pasisaipymas is vaiko

Regina

Regina portretas
Ką reiškia "Stebėti vaikus einant namo"? Tai gal dabar mokytojos ir palydi vaikus namo? Ar ne per daug norite.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių