Quantcast

Kaip lietuviai ruošiasi Joninėms?

  • Teksto dydis:

Nepaisant prognozuojamo lietingo oro, Lietuvos gyventojai prieš Jonines itin aktyviai perka viską, ko reikia kokybiškam poilsiui gamtoje. Tai siejama ne tik su mėgstamomis Joninėmis, bet ir daugelio tautiečių atostogų pradžia.

Laisvalaikio prekių pardavimų statistika rodo, kad prieš Jonines žmonės itin aktyviai renkasi nedideles turistines kepsnines. Taip pat pastebima, kad daugiau nuperkama ir didesnių dujinių kepsninių. Šiemet populiarios kepsninės, kurios išsiskiria naujausiomis technologijomis: užsidega iš pirmo karto ir tolygiai palaiko šilumą.

Prieš Jonines dvigubai išauga degių skysčių pardavimai. O fakelų, kuriais puošiama aplinka gamtoje ar sodyboje nuperkama net trigubai daugiau.

Komfortas gamtoje privalomas

Šalies gyventojai rūpinasi, kad poilsis gamtos apsuptyje būtų kuo komfortiškesnis. Statistika rodo, kad pastaruoju metu dvigubai išaugo hamakų pardavimai.

Turistauti mėgstantys pirkėjai renkasi šviesos nepraleidžiančias palapines – jose patogu miegoti kad ir iki pietų arba pietų miegui migdyti jaunuosius žygio dalyvius. Palapinių pardavimai prieš Jonines išaugo 40 procentų.

Turistinių baldų paklausa „Senukų“ valdomose parduotuvėse vasaros sezono metu yra ypač aukšta, o prieš pat Jonines papildomai išauga dar trečdaliu.

Ruošiamasi ir vandens pramogoms

Norintys pailsėti prie vandens telkinių renkasi įvairius pripučiamus plaustus, paplūdimio kamuolius bei baseinus vaikams.

Įvairūs plaustai yra populiarūs tarp mėgstančių degintis ant vandens, o draugų kompanijos dažnai renkasi susijungiančius ar net 4 žmones talpinančius plaustus. Madingi tapo ir milžiniški suaugusiems skirti flamingų, gulbių ir kitų gyvūnų pavidalų pripučiami plaukiojimo ratai.

Besiruošiant vienai gražiausių vasaros švenčių padidėjo ir sporto prekių pardavimai. Bene aktyviausiai perkami produktai – sportiniai kamuoliai. Savaitę prieš Joninių šventę šios prekių grupės pardavimai padidėja apie 50 procentų.

Dar viena smarkiai populiarėjanti laisvalaikio praleidimo forma Joninių metu yra badmintono bei lauko teniso žaidimai.

Joninės žmonėms dažnai asocijuojasi su aktyviu laisvalaikiu, kurį malonu praleisti keliaujant ar gamtoje, o tam puikiai tinka dviračiai, su kurias galima ir keliauti, ir ramiai pasivažinėti gamtoje, todėl laikotarpiu prieš Jonines pastebimi išaugantys dviračių pardavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių