Quantcast

Kai kam galios išimtys: vietoj turėtos žemės – kompensacija mišku

Seimas leido daliai žmonių pakeisti savo valią ir prašyti už miestuose valstybės išperkamą jų turėtą žemę kompensuoti lygiaverčiu mišku.

Tai gyventojai galės padaryti iki šių metų gegužės. Tokia išimtis galios tik tiems gyventojams, kurie po 1995 metų birželio 1–osios pateikė prašymus atgauti žemę miestuose.

Seimas šią savaitę 69 parlamentarams balsavus už, 3 – prieš ir 22 susilaikius, priėmė atitinkamas Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pataisas.

Negalintys atgauti žemės galės pretenduoti į mišką iš laisvos valstybinės žemės fonde esančių valstybinių miškų, rezervuotų nuosavybės teisėms atkurti. 

Tai paskutinė raudona kortelė ir perspėjimas, kad daugiau jokių pakeitimų nebus.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Jaroslavas Narkevičius pabrėžė, kad ši pataisa leis atsiskaityti su tais gyventojais, kuriems valstybė neturi galimybių grąžinti natūra jų turėtos žemės mieste.

„Tai paskutinė raudona kortelė ir perspėjimas, kad daugiau jokių pakeitimų nebus, bus kompensuojama tik pinigais“, – įspėjo Kaimo reikalų komiteto narys Kazys Starkevičius.

2014-2015 metais Seimas jau buvo leidęs gyventojams už jų turėtą žemę mieste gauti kompensaciją ne pinigais, o mišku. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytojas

skaitytojas portretas
Nu tai kiek jie to misko duos ,jaigu Vilniaus senamiestyje mano prodiedukai turejo 2.5 Ha ,dabar tos zemes verte apie 10 milijonu EU,,,tegul sumoka tiek kiek man reikia ,as to misko nusipirksiu ....kad jiems kas raksty y isange -,prakeikti vagys

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Eilinis kolchozo briedas-padalinimas į lygius ir lygesnius.Matonai tarp švogerių atsirado švogeresnis.

manau

manau portretas
Pas mus visuomet yra išimtys. Savo laiku nekilnojamas turtas tapo kilnojamu, ir ne kai kurie ponai savo atgautas žemes nuo kokių nors Plundakų sugebėjo perkelti prie Vilniaus. Tai ko dabar neatgauti vietoj žemių miško? Juk taip yra pelningiau. Nieko asmeniško, - tai tik biznis ponai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių