Quantcast

Lietuvos ambasadorius Gruzijoje apdovanotas Garbės ordinu

  • Teksto dydis:

Kadenciją Gruzijoje baigiantis Lietuvos ambasadorius apdovanotas Garbės ordinu, antradienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Balandžio 29 dienos dekretu Gruzijos prezidentas Georgijus Margvelašvilis apdovanojo Lietuvos ambasadorių Joną Paslauską Garbės ordinu už nuopelnus stiprinant Gruzijos ir Lietuvos draugystę.

Įvertindama penkerius ambasadoriaus veiklos Gruzijoje metus, apdovanojimą įteikė Gruzijos užsienio reikalų ministrė Tamara Beručašvili. Ministrė pažymėjo, kad apdovanojimas pirmiausia skiriamas ambasadoriui už jo asmeninį indėlį stiprinant draugiškus ryšius tarp lietuvių ir gruzinų tautų, už jo energiją ir meilę Gruzijai.

T.Beručašvili taip pat padėkojo ambasadoriui už nuolatinį palaikymą Gruzijai kelyje link Europos šeimos, paramą bei patarimus įgyvendinant šaliai svarbias reformas.

Anksčiau J.Paslauskas didžiausio anglų kalba leidžiamo žurnalo „Georgian Journal“ buvo paskelbtas geriausiai gruzinų kalba kalbančiu ambasadoriumi, jam taip pat suteiktas Chašurio miesto garbės piliečio vardas, o šiais metais populiari Gruzijos visuomeninio transliuotojo laida „Etalon“ už švietimo populiarinimą bei profesinės veiklos pasiekimus jį paskelbė metų ambasadoriumi.

Pasak URM, J.Paslauskas itin aktyviai bendravo ir su jaunaisiais diplomatais – rengė diskusijas, paskaitas ir susitikimus su Gruzijos Džavachašvilio valstybinio universiteto jaunųjų diplomatų klubo nariais.

Nuo 1992 metų Garbės ordinas skiriamas piliečiams, aktyviai dalyvavusiems tvirtinant ir palaikant valstybės valdymo, gynybos ir teisėtvarkos, žemės ūkio, sveikatos apsaugos sistemas, pasiekusiems reikšmingų laimėjimų mokslo, švietimo, kultūros ir sporto srityse.

J.Paslauskas yra pirmasis ambasadorius, kurį dabartinis Gruzijos prezidentas apdovanojo ordinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių